REZIDENTIAT 2017. Deputatul Emanuel Ungureanu: Parchetul trebuie sa ancheteze modul in care s-a desfasurat examenul de Rezidentiat, sub patronajul rectorului UMF Ioanel Sinescu, un apropiat al guvernului
Politica

REZIDENTIAT 2017. Deputatul Emanuel Ungureanu: Parchetul trebuie sa ancheteze modul in care s-a desfasurat examenul de Rezidentiat, sub patronajul rectorului UMF Ioanel Sinescu, un apropiat al guvernului

REZIDENTIAT 2017. Deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepresedintele Comisiei pentru Sanatate din Camera Deputatilor, a transmis, luni, o plangere prealabila ministrului Sanatatii, Florian Bodog, prin care ii cere sa demita de urgenta factorii responsabili pentru organziarea deficitara a examenului de Rezidentiat din centrele universitare din Bucuresti si Timisoara. Totodata, deputatul USR ii cere Parchetului sa ancheteze modul in care s-a desfasurat examenul de Rezidentiat, sub patronajul rectorului UMF Ioanel Sinescu, pe care il considera „un apropiat al guvernului „.

Vicepresedintele Comisiei pentru Sanatate din Camera Deputatilor il intreaba pe Bodog, printre altele, daca este adevarat ca stick-urile de recorectare a lucrarilor au fost transportate cu ambulante ale sistemului de urgenta a Ministerului Sanatatii.

„Domnule ministru Bodog, examenul de rezidentiat din acest an a fost organizat extrem de prost, va rog sa considerati aceasta interpelare si ca o plangere prealabila prin care dau glas nemultumirilor si suspiciunilor a mii de studenti, absolventi de medicina care s-au trezit la finalul examenului de rezidentiat, organizat in data de 19.11.2017 nedreptatiti la prima evaluare a lucrarilor lor”, se arata in interpelarea trimisa de deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepresedinte in Comisia de Sanatate din Camera Deputatilor.

Deputatul USR ii solicita in interpelare ministrului Florian Bodog sa ii comunice cine sunt persoanele responsabile de la nivelul Ministerului Sanatatii pentru organizarea examenului de rezidentiat. De asemenea, Ungureanu il intreaba pe ministrului Sanatatii cine au fost persoanele responsabile care au transportat stick-urile cu softurile incorecte/corecte responsabile de corectarea grilelor de examen si daca este adevarat ca stick-urile de recorectare a lucrarilor au fost transportate cu ambulante ale sistemului de urgenta a Ministerului Sanatatii.

„Modul catastrofal in care Ministerul Sanatatii a organizat examenul de rezidentiat in acest an a creat un sentiment de revolta si neputinta pentru sute se absolventi de medicina care au ales sa ramana in Romania. Modul haotic si iresponsabil in care s-au corectat si mai apoi recorectat grilele de examen mai ales in Bucuresti, dar si in Timisoara ma determina sa cer public Parchetului sa se autosesize si sa ancheteze modul in care s-a desfasurat acest examen sub patronajul rectorului UMF Ioanel Sinescu, un apropiat al acestui guvern profund toxic pentru Romania. Din informatiile pe care le-am primit direct de la medicii care au participat la examenul de rezidentiat, grilele au fost recorectate dupa presupusa eroare de soft in absenta unor martori si cu grava incalcare a legilor in vigoare. Cer de urgenta demiterea celor responsabili de bataia de joc la adresa medicilor care au participat la examenul de rezidentiat din centrele de examinare Bucuresti si Timisoara”, a declarat Ungureanu, vicepresedinte in Comisia de Sanatate din Camera Deputatilor, potrivit unui comunicat de presa.

Emanuel Ungureanu ii solicita ministrului Sanatatii sa isi asume responsabilitatea pentru erorile grave comise in centrele universitare din Bucuresti si Timisoara si sa ia urgent masurile necesare ca niciun absolvent de medicina sa nu fie neindreptatit si persoanele responsabile de organizarea acestui examen sa fie urgent demise. In caz contrar, deputatul Emanuel Ungureanu va sesiza Parchetul General.

Textul interpelarii deputatului USR il puteti citi mai jos.

„Subiectul interpelarii:

Situatia gravelor erori in desfasurarea procesului de corectare a lucrarilor pentru examenul de rezidentiat din centrele universitare Bucuresti si Timisoara.

Domnule ministru Bodog, examenul de rezidentiat din acest an a fost organizat extrem de prost, va rog sa considerati aceasta interpelare si ca o plangere prealabila prin care dau glas nemultumirilor si suspiciunilor a mii de studenti, absolventi de medicina care s-au trezit la finalul examenului de rezidentiat, organizat in data de 19.11.2017 nedreptatiti la prima evaluare a lucrarilor lor.
Va rog sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:

Care sunt persoanele responsabile de la nivelul Ministerului Sanatatii pentru organizarea examenului de rezidentiat?

Care este regulamentul si legislatia in vigoare care a stat la baza recorectarii lucrarilor de rezidentiat?

Care sunt persoanele responsabile care au transportat stickurile cu softurile incorecte/corecte responsabile de corectarea grilelor de examen?

Este adevarat ca stickurile de recorectare a lucrarilor au fost transportate cu ambulante ale sistemului de urgenta a Ministerului Sanatatii, cine a luat o asemenea decizie?

De ce s-a acceptat corectarea lucrarilor fara respectarea Regulamentului in vigoare?

Domnule ministru, soarta a sute de medici din Romania a stat pentru cateva ore in mana unui sistem iresponsabil si haotic, va rog sa va asumati responsabilitatea pentru erorile grave comise in centrele universitare din Bucuresti si Timisoara si va rog sa luati urgent masurile necesare ca niciun absolvent de medicina sa nu fie neindreptatit si persoanele responsabile de organizarea acestui examen sa fie urgent demise.

In cazul in care nu veti lamuri rapid si concret neclaritatile cu privire la procesul de recorectare va rog sa considerati aceasta interpelare ca o plangere prealabila urmand ca printr-o plangere penala pentru neglijenta in serviciu cu consecinte deosebit de grave sa lamureasca Parchetul General cine sunt responsabilii pentru erorile aparute in desfasurarea examenului, mai ales in procesul de recorectare in care nu s-au respectat in mod evident rigorile legii.”

Related posts

SONDAJ INSCOP. PNL este singurul partid care scade in intentiile de vot ale romanilor

Lucy Ionesco

PSD a facut scut in jurul lui Victor Ponta. Urmeaza o lovitura de stat care ar schimba Guvernul?

Lucy Ionesco

ALEGERI 2016. PSD si-a ales candidatii pentru primaria Capitalei si primariile de sector

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult