REZIDENTIAT 2017. Dupa examenul din acest an, va avea loc o selectie de posturi la nivel national. Medicii rezidenti vor avea un pachet salarial mai mare

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu august 30, 2017 12:16

REZIDENTIAT 2017. Dupa examenul din acest an, va avea loc o selectie de posturi la nivel national. Medicii rezidenti vor avea un pachet salarial mai mare

Ministerul Sanatatii a anuntat, miercuri, ca dupa examenul de Rezidentiat din acest an, va avea loc o selectie de posturi la nivel national. Potrivit ministrului Sanatatii, Florian Bodog, medicii rezidenti vor avea un pachet salarial mai mare incepand din 2018. 

“Pachetul salarial pentru rezidenti este unul generos si va creste incepand de anul viitor”, a spus ministrul Sanatatii, Florian Bodog.

“Acestia nu doresc sa plece neaparat in strainatate, insa vor sa aiba un loc stabil in Romania si sa fie respectati”, a completat ministrul.

Potrivit ministrului Sanatatii, in acest an dupa examenul de specialitate vom avea si o selectie de posturi la nivel national, selectie care ar trebui sa stimuleze un tanar specialist. “Nu toti vor ramane, insa unii vor ramane”, a declarat Florian Bodog.

“Medicii nu sunt functionari publici, in Legea Sanatatii este clar trecut asta. Exista un paragraf in Codul Penal care il aduce pe medic langa functionarii publici, intrucat medicul este platit din bani publici”, a mai spus ministrul Bodog.

De interes: Prorectorul UMF Iasi: Peste 2.000 de candidati nu vor avea loc/post. De ce rezidentii nu-si spun oficial nemultumirile

Ministerul Sanatatii, anunt pentru medici

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.