-0.5 C
România
8 decembrie 2023
REZULTATE REZIDENTIAT 2018 IASI: UMF Iasi a sustinut concursul de rezidentiat in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie
Social

REZIDENTIAT 2017. Ocuparea locurilor si posturilor, in ordinea clasificarii. Ce noutati sunt avute in vedere pentru concursul de rezidentiat din 2018

REZIDENTIAT 2017. Ministerul Sanatatii organizeaza duminica, 19 noiembrie 2017, concurs de intrare in rezidentiat pe post si rezidentiat pe loc in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. Concursul de rezidentiat se desfasoara in sase centre universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

REZIDENTIAT 2017. Concursul de rezidentiat 2017 se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare in care se organizeaza concursul, pe o durata de 4 ore. Intrebarile sunt diferite, in functie de domeniul de concurs.

Ministrul Sanatatii, Florian Bodg, declara recent ca sistemul de pregatire a tinerilor specialisti ar trebui sa se indrepte in viitor catre o autonomie universitara, in sensul in care si metodologia si subiectele de concurs sa fie stabilite la nivel de centru universitar. Detalii aflati mai jos.

REZIDENTIAT 2017 – LOCURI SI POSTURI

Pe baza punctajelor obtinute la concurs se alcatuieste o clasificare unica nationala pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se face in ordinea clasificarii, in limita locurilor/posturilor publicate la concurs, indiferent de centrul universitar de concurs.

Rezidentiat 2017: Majorarea cifrei de scolarizare

In premiera, Ministerul Sanatatii anunta in urma cu o luna ca va solicita Guvernului majorarea cifrei de scolarizare pe baza necesitatilor existente in unitatile sanitare din teritoriu, dar si capacitatea de pregatire disponibila din universitatile de medicina si farmacie.

“Anul acesta vrem sa pregatim mai multi specialisti pentru ca, realitatea din sistem, ne arata ca este nevoie de medici specialisti tineri in spitale. Voi propune primului ministru suplimentarea locurilor la Rezidentiat, pe baza solicitarilor realizate de universitati si studenti, dar si in baza experientei din ultimii ani”, a declarat atunci ministrul Sanatatii, Florin Bodog.

Ministerul Sanatatii, anunt pentru medicii rezidenti

Începând din 2018, medicii rezidenți vor beneficia de creșteri salariale semnificative și vor încasa bursele de rezidențiat, până la intrarea în vigoare a creșterilor salariale, a anuntat in urma cu patru zile Ministerul Sanatatii.

Astfel, medicii rezidenți, medicii dentiști rezidenți și farmaciștii rezidenți vor încasa bursa de rezidențiat până la data de 1 martie 2018, atunci când vor beneficia de salariul de bază reglementat la nivelul anului 2022, conform prevederilor Ordonanței nr.1/2017. MS preciza in comunicat ca laa salariul brut medicii rezidenți pot obține venituri și din gărzile efectuate.

Mai multe detalii despre bursa de rezidentiat si salariile medicilor rezidenti in 2018

De anul viitor, rezidentiatul va fi descentralizat

Incepand din 2018, Ministerul Sanatatii intentioneaza regandirea si modificarea, in profunzime, a politicilor de pregatire prin Rezidentiat.

“Am propus astazi rectorilor ca, de anul viitor, sa descentralizam total Rezidentiatul, astfel incat fiecare institutie de invatamant superior medical publica sa poata organiza concursul de Rezidentiat, pe baza numarului de locuri repartizate de minister si a metodologiei de concurs care probabil va ramane elaborata la nivel central. De asemenea, vrem sa incepem sa pregatim tineri in spitale judetene, motiv pentru care vom aronda centrelor universitare mai multe spitale judetene unde se vor face stagii de pregatire a rezidentilor la diferite nivele. Tinerii trebuie sa vada si sa se confrunte cu realitatile unitatilor medicale si, speram ca, dupa 3-4 ani petrecuti intr-o astfel de unitate vor fi determinati sa ramana sa lucreze acolo”, a declarat recent ministrul Florian Bodog.

Ministrul Sanatatii a declarat ca sistemul de pregatire a tinerilor specialisti ar trebui sa se indrepte in viitor catre o autonomie universitara, in sensul in care si metodologia si subiectele de concurs sa fie stabilite la nivel de centru universitar.

Ministerul Sanatatii va decide asupra acestor modificari, numai dupa consultarea in permanenta a reprezentantilor universitatilor de medicina si farmacie, a institutiilor de invatamant de profil, a colegiilor profesionale si a organizatiilor studentilor medicinisti.

Te-ar putea interesa si: REZIDENTIAT 2017. Dupa examenul din acest an, va avea loc o selectie de posturi la nivel national. Medicii rezidenti vor avea un pachet salarial mai mare

REZIDENTIAT 2017. Studentii medicinisti din Constanta se pot inscrie la rezidentiat. Acte necesare

REZIDENTIAT 2017. Anunt important de la Ministerul Sanatatii pentru medicii rezidenti

Medicii rezidenti au parte de o premiera in pregatirea in medicina de urgenta

 

Related posts

Extrageri LOTO 17 Noiembrie 2013: Noi reporturi la 6 din 49, 5 din 40 si JOKER

Bogdan

Institutul Cantacuzino trebuie sa devina pol euroregional de productie de vaccinuri. Ministerul Sanatatii cere sprijin financiar de la Comisia Europeana

Ioana Badulescu

Vadim Tudor, inmormantare cu onoruri militare. VIDEO

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult