-6.8 C
România
23 ianuarie 2022
REZIDENTIAT 2020 - Mai multe locuri pentru unele specializari, se discuta varianta ca rezidentiatul sa fie organizat pe post, nu pe loc
Examene

REZIDENTIAT 2020 – Mai multe locuri pentru unele specializari, se discuta varianta ca rezidentiatul sa fie organizat pe post, nu pe loc

REZIDENTIAT 2020 – Ministerul Sanatatii a anuntat, marti, ca la rezidentiatul din acest an vor fi mai multe locuri pentru specializarile solicitate in timpul pandemiei de coronavirus, respectiv specialitatile deficitare. Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat la Iasi ca s-a majorat numarul de locuri la rezidentiat, in 2020, cu aproape 1.400. Totodata, el a confirmat ca se discuta varianta ca rezidentiatul sa fie organizat pe post, nu pe loc. 

Nelu Tataru a declarat ca anul acesta vor fi scoase la concursul de rezidentiat mai multe locuri pentru specializarile care au fost solicitate mai mult in timpul pandemiei de COVID-19. Potrivit ministrului Sanatatii, nu vor fi schimbari in ceea ce priveste sustinerea examenului de rezidentiat de anul acesta.

„Rezidentiatul a fost anuntat in urma cu sase luni. Sunt aceleasi perspective. Vom avea un numar mai mare de locuri pentru specializari deficitare pe care le-am putut vedea si gestiona in aceasta pandemie”, a declarat ministrul Sanatatii.

De asemenea, legat de posibilitatea ca rezidentiatul sa fie organizat pe post, nu pe loc, ministrul Sanatatii a spus ca ministerul discuta acest subiect in aceasta perioada cu universitatile de medicina, dar si cu spitalele.

„Noi avem in jurisdictie la Ministerul Sanatatii 58 de spitale din cele 380, celelalte sunt ale administratiei locale. Discutiile intre Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei si universitatile de medicina care au autonomie vor da perspectiva cred ca la jumatatea lunii octombrie”, a adaugat acesta.

Examenul de rezidentiat din acest an, in toate cele trei domenii – medicina, medicina dentara si farmacie, a fost anuntat de catre Ministerul Sanatatii ca va fi sustinut duminica, 15 noiembrie 2020. Nu vor fi schimbari in metodologie, a mai punctat Nelu Tataru.

Numarul total al locurilor disponibile in cele trei domenii: medicina, medicina dentara si farmacie este de 6.100.

Detalii puteti afla pe site-ul rezidentiat.ms.ro

Stiri pe aceeasi tema

ADMITERE LICEU 2017. Cele mai bune licee din Romania sunt in Bucuresti, Constanta si Cluj

Delia Ion

CALENDAR INSCRIERE CLASA ZERO 2016 – 2017

Cristiana Petrariu Bota

UMF Carol Davila din Bucuresti a urcat in Top 500 Shanghai pe domeniul Medical Sciences

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult