REZIDENTIAT 2020 - Mai multe locuri pentru unele specializari, se discuta varianta ca rezidentiatul sa fie organizat pe post, nu pe loc
Examene

Rezidentiat 2020. Ministerul Sanatatii va suplimenta numarul de locuri astfel incat toti candidatii declarati admisi sa-si gaseasca un loc de rezidentiat

REZIDENTIAT 2020 – Ministerul Sanatatii a anuntat ca va suplimenta numarul de locuri, astfel incat toti candidatii admisi sa-si gaseasca un loc de rezidentiat si sa se poata forma intr-o specialitate. Peste 11.900 de absolventi ai facultatilor de medicina, medicina dentara si farmacie au sustinut, duminica, la nivel national concursul de rezidentiat.

In Bucuresti, examenul de rezidentiat a fost sustinut la Romexpo de peste 4.300 de candidati. Presedintele comisiei centrale de rezidentiat, secretarul de stat Horatiu Moldovan, a anuntat ca Ministerul Sanatatii va suplimenta numarul de locuri astfel incat toti candidatii declarati admisi sa-si gaseasca un loc de rezidentiat si sa se poata forma intr-o specialitate.

In acest an exista un numar mare de candidati la nivel national – 11.949 de candidati, dintre care la medicina 6.396, la farmacie 2.544, la medicina dentara 3.003. Exista, de asemenea, mai multe posturi si locuri pe care acestia pot sa fie plasati in urma acestui concurs: aproximativ 4.500 la la medicina, 1.219 la medicina dentara si 1.214 la farmacie.

Vor promova acest concurs de rezidentiat toti cei care vor depasi 60% din punctajul maxim si Ministerul Sanatatii va suplimenta numarul de locuri, astfel incat toti candidatii declarati admisi sa-si gaseasca un loc de rezidentiat, sa se poata forma intr-o specialitate.

Am avut in vedere si specialitatile deficitare de este nevoie in mod special in aceasta etapa si aici ma refer la medicina de familie, boli infectioase, epidemiologie, medicina de laborator, radiologie. Pe langa acestea, nu au fost neglijate disciplinele importante: chirurgie generala, medicina interna si subspecialitatile lor”, a declarat Horatiu Moldovan.

El a spus ca acest concurs este „un moment deosebit in viata tinerelor generatii de medici cand trec in aceasta forma de specializare care se numeste rezidentiat”.

De data aceasta, in 2020, ne-am confruntat cu o problema legata de evolutia pandemica in Romania si de posibilitatea de a organiza concursul de rezidentiat in conditii optime. Precizez ca dimensiunea acestui concurs la nivel national este cea mai mare din ultimii ani si chiar din istorie, cel mai mare numar de candidati.

Suntem in contact permanent cu rectorii si, pana in acest moment, nu au fost semnalate dificultati de organizare si desfasurarea examenului.

Sper ca acest concurs sa fie inca o proba pe care invatamantul universitar romanesc medical o da si o castiga si deschide poarta formarii tinerilor medici in cariera care urmeaza sa o desfasoare„, a mai spus Moldovan.

Concursul de intrare in Rezidentiat in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie s-a desfasurat duminica in cele 6 centre universitare traditionale – Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara – dar in conditii speciale, impuse de contextul epidemiologic. Anul acesta s-a inregistrat un numar record de candidati, respectiv 11.948 (6.396 la medicina, 3.008 la medicina dentara si 2.544 la farmacie) care vor concura pentru cele 7.061 de locuri si posturi scoase la concurs pe cele 3 domenii de pregatire, astfel: 4.518 locuri si posturi pentru domeniul medicina, cate 1.219 locuri si posturi pentru medicina dentara si farmacie si 105 locuri pentru ministerele cu retea sanitara proprie – MApN, Ministerul Justitiei si MAI.

 

Stiri pe aceeasi tema

BACALAUREAT 2016. Cum a fost primul examen de BACALAUREAT. Primele rezultate la Bacalaureat, o izbavire!

Cristiana Petrariu Bota

Ministerul Educatiei: CNEE a publicat rezultatele evaluarii proiectelor de manuale scolare, prima sesiune

Ioana Badulescu

DEFINITIVAT 2017. Atentie, profesori! Ministerul Educatiei aduce modificari in examenul de definitivare in invatamant

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult