-0.5 C
România
28 ianuarie 2023
REZIDENTIAT 2020. MS organizeaza in septembrie-octombrie 2020 o sesiune de schimbare a centrelor de pregatire pentru rezidenti
Examene

REZIDENTIAT 2020. MS organizeaza in septembrie-octombrie 2020 o sesiune de schimbare a centrelor de pregatire pentru rezidenti

REZIDENTIAT 2020 – Ministerul Sanatatii (MS) anunta organizarea in perioada septembrie-octombrie 2020 a unei sesiuni de schimbare a centrelor de pregatire pentru rezidenti (transfer), in contextul situatiei sensibile generate de pandemia de coronavirus. 

Amintim ca examenul de intrare in REZIDENTIAT 2020 in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie se va desfasura duminica, 15 noiembrie 2020. Ministerul Sanatatii a anuntat ca va scoate la concurs 6.100 de locuri (locuri si posturi) la concursul de Rezidentiat, cu 1.390 mai multe fata de anul trecut.

Hotararea de Guvern cu cifra de scolarizare pentru anul 2020-2021 a fost aprobata oficial din martie si publicata in Monitorul Oficial.

REZIDENTIAT 2020 – Dosare transmise exclusiv prin posta

Avand in vedere situatia epidemiologica actuala, dosarele celor interesati se vor transmite exclusiv prin posta sau servicii de curierat la directiile de sanatate publica din centrele universitare in care se solicita continuarea pregatirii in perioada 14 septembrie 2020 – 24 septembrie 2020, data postei, inclusiv.

Pentru aceasta sesiune de schimbare a centrelor de pregatire au fost stabilite urmatoarele criterii pe baza carora se vor analiza aceste solicitari:

a) anul de rezidentiat ( VI, V,…. I);
b) unic sustinator al unui copil minor;
c) sot/sotie cu loc de munca in centrul universitar solicitat;
d) locuinta in centrul universitar solicitat sau la mai putin de 100 km;
e) parinti bolnavi sau alte persoane in intretinere in centrul universitar solicitat
f) cadru didactic in centrul universitar solicitat

Criteriile se vor aplica in ordinea enumerata mai sus.

In situatiile in care numarul solicitarilor depaseste numarul de locuri anuntat, cei in cauza pot beneficia de detasari pentru module de pregatire pentru care capacitatea de pregatire nu este depasita.

In vederea schimbarii centrului de pregatire, solicitantii vor prezenta urmatoarele documente:

a) cerere de schimbare a centrului de pregatire in care se vor mentiona obligatoriu elementele de contact (telefon, email);
b) documente justificative privind motivele solicitarii;
c) acordul de plecare al conducerii institutiei de invatamant superior cu profil medical;
d) acordul de primire al conducerii institutiei de invatamant superior cu profil medical;
e) acordul unui coordonator de rezidentiat din specialitatea in care este confirmat rezidentul din centrul universitar de primire;
f) acordul unitatii angajatoare, pentru rezidentii pe post, iar rezidentii pe loc vor prezenta avizul unei unitati angajatoare din centrul universitar solicitat.

MS recomanda solicitantilor sa obtina acordurile mai sus mentionate prin corespondenta electronica, cu conditia ca acestea sa indeplineasca toate cerintele privind semnaturile avizate si numar de inregistrare.

Directiile de sanatate publica vor transmite Ministerului Sanatatii pana cel tarziu la data de 30 septembrie 2020, tabelele (in format Excel) cu solicitarile inregistrate, care vor cuprinde urmatoarele rubrici:
 numele si prenumele;
 specialitatea;
 rezident pe loc/post
 unitatea sanitara de incadrare;
 anul de rezidentiat;
 centrul universitar in care se pregateste;
 centrul universitar solicitat;
 coordonator din centrul universitar solicitat;
 motivele solicitarii (pe scurt)

Analizarea cererilor depuse se va face in perioada 1-7 octombrie 2020, iar afisarea cererilor admise/respinse se va face la data de 12 octombrie 2020 pe site-ul Ministerului Sanatatii. Schimbarea centrelor de pregatire va fi operationala cu data de 15 octombrie 2020.

Concursul de intrare in rezidentiat in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie se va desfasura duminica, 15 noiembrie 2020. In acest an, Ministerul Sanatatii va scoate la concurs 6100 de pozitii (locuri si posturi), cu 1390 mai multe fata de 2019.

Tematica si bibliografia au ramas neschimbate pentru domeniul medicina, fata de sesiunea anterioara, iar la domeniile medicina dentara si farmacie exista modificari atat la tematici, cat si la bibliografie.

Numarul de locuri a fost aprobat deja din martie. Ministerul Sanatatii va scoate la concursul de REZIDENTIAT 2020 un numar de 6.100 de locuri. Deocamdata, oficial au fost anuntate data organizarii concursului si tematica!

„Criza pandemica pe care o traversam a evidentiat faptul ca Romania are nevoie de cat mai multi medici, de aceea salut scoaterea la concursul de rezidentiat a unui numar semnificativ mai mare fata de anii trecuti. Vreau sa le transmit inca o data rezidentilor nostri care in aceasta perioada lupta in linia I ca sunt mandru de ei si ca sunt un exemplu demn de urmat pentru colegii care vor sustine concursul de rezidentiat in acest an. Sunt convins ca absolventii nostri se vor mobiliza si mai tare si vor fructifica cu succes cunostintele dobandite in anii facultatii, astfel incat sa obtina rezultatele dorite. Le doresc de pe acum mult succes!”, declara in primavara prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi.

Precizari pentru DSP in situatia detasarii / delegarii de personal intre judete, pe perioada starii de urgenta

Unitatile sanitare stabilesc necesarul de personal, temeinic motivat, si il comunica Directiei de Sanatate Publica din judetul respectiv.

Directia de Sanatate Publica centralizeaza toate solicitarile si identifica personalul solicitat in cadrul judetului. In situatia in care nu se identifica personal suficient, DSP solicita altor directii de sanatate publica nominalizarea personalului necesar.

Lista nominala cu personalul identificat din alte judete este intocmita de Directia de Sanatate Publica in numele unitatilor sanitare care au deficit de personal si se comunica Ministerului Sanatatii in vederea emiterii ordinului MS pentru delegare / detasare.

Dupa emiterea ordinului pentru delegare / detasare, Ministerul Sanatatii comunica aprobarea:
a) directiei de sanatate publica din centrul universitar de pregatire – in cazul rezidentilor – in vederea intocmirii dispozitiei de detasare;
b) directiei de sanatate publica pe raza careia se afla unitatea angajatoare – pentru celelalte categorii de personal.

Rezidentii nu pot fi detasati / delegati in unitati sanitare in care nu exista cel putin un medic specialist in specialitatea in care a fost confirmat rezidentul, intrucat rezidentii pot desfasura activitatea medicala doar sub supraveghere, conform OG 18/2009.

Related posts

CLASA PREGATITOARE 2016, OBLIGATORIE! Copiii vor putea intra in clasa I doar dupa absolvirea clasei zero

Lucy Ionesco

Universitatea de Vest din Timisoara a devenit membra a prestigioasei retele internationale a Catedrelor Senghor

Ioana Badulescu

EVALUARE NATIONALA 2015 – SIMULARE EVALUARE. Elevii sustin luni proba la limba romana

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult