5.3 C
România
31 octombrie 2020
REZIDENTIAT 2017. Absolventii facultatilor de Medicina, Medicina Dentara si Farmacie sustin examenul de intrare in rezidentiat
Social

Rezidentii in medicina, medicina dentara si farmacie isi pot alege repartizarea in orice spital din Romania

Veste buna pentru rezidenti! Incepand din acest an, rezidentii in medicina, medicina dentara si farmacie din Romania isi pot alege repartizarea in orice spital din Romania in care sunt locuri sau posturi libere, transmite Guvernul intr-un comunicat de presa transmis la redactie.

Pentru a putea pune la dispozitie medicilor rezidenti din Romania o paleta mai larga de optiuni in ceea ce priveste rezidentiatul, Ministerul Sanatatii a realizat, cu ajutorul echipei GovITHub, o actualizare de arhitectura si interfata de afisare pentru sistemul informatic de gestiune a repartizarii rezidentilor.

Astfel, Ministerul Sanatatii a actualizat anul acesta metodologia concursului national de intrare in rezidentiat pe post si pe loc in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. Astfel, din noiembrie 2016, se face o singura clasificare nationala pentru fiecare domeniu, iar medicii rezidenti pot alege, in functie de punctajul obtinut, oricare loc sau post dintre cele scoase la concurs la nivel national.

Pana in prezent, rezidentii sustineau concursul intr-unul din cele 6 centre universitare in care se organiza concursul si puteau opta doar pentru locurile si posturile disponibile in centrul de concurs si centrul arondat acestuia.

Acest lucru a fost posibil printr-o actualizare de interfata si de arhitectura a sistemului informatic de repartizare a rezidentilor folosit de catre Ministerul Sanatatii.

Astfel, sistemul informatic a putut transmite concomitent procesul de repartizare catre toate centrele universitare, precum si optiunile candidatilor si a permis actualizarea in mod automat a tuturor locurilor/posturile ramase, la nivel national, pentru a asigura transparenta procesului.

Daca ai citit acest articol, te-ar putea interesa si: Ministerul Sanatatii anunta o serie de noutati pentru absolventii care au promovat concursul de Rezidentiat

Prorectorul UMF Iasi: Peste 2.000 de candidati nu vor avea loc/post. De ce rezidentii nu-si spun oficial nemultumirile

S-au facut repartitiile pe domeniul Medicina. Locuri si posturi neocupate

Spitalele din Romania au un deficit de 13.000 de medici. Practic, nu exista judet fara posturi libere pentru medici

Stiri pe aceeasi tema

Radu Mazare a fost eliberat si plasat sub control judiciar

Cristiana Petrariu Bota

Marius Fecioru, fost secretar de stat, si Mioara Pribescu, fost director la Posta Romana, in vizorul DNA

Delia Ion

Inmormantarea lui Vadim Tudor, cu peripetii! Sicriul cu trupul lui Vadim nu a incaput in cavou. VIDEO

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult