11.7 C
România
27 septembrie 2022
Examene

Rezultate admitere liceu 2017 – Repartizarea computerizata a elevilor la liceu Edu.ro

REZULTATE ADMITERE LICEU 2017 – REPARTIZAREA COMPUTERIZATA A ELEVILOR LA LICEU. Elevii care au trecut de emotiile testarii nationale de evaluare nationala trec prin noi emotii: admiterea la liceu. S-a încheiat etapa de completare a opțiunilor în fișele de înscriere la liceu pentru absolvenții de clasa a VIII-a, iar repartizarea computerizată va avea loc miercuri, 12 iulie. Rezultatele la admiterea la liceu 2017 vor fi afișate joi, 13 iulie. Depunerea dosarelor de inscriere la liceele la care candidatii au fost repartizati se va face in perioada 13- 17 iulie 2017.

REZULTATE ADMITERE LICEU 2017 – REPARTIZAREA COMPUTERIZATA A ELEVILOR LA LICEU. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, absolvenţii de clasa a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, au completetat până in data de 6 iulie, opţiunile în fişele de înscriere. Depunerea dosarelor de înscriere la unităţile de învăţământ la care candidaţii au fost repartizaţi se va face între 13 şi 17 iulie. Rata de promovabilitate în ţară la Evaluarea Naţională după contestaţii este de 77%.

Citeste si: REZULTATE ADMITERE LICEU 2017. Atentie! Daca nu face asta, elevul pierde locul afisat la repartizarea computerizata din 12 iulie 2017

REPARTIZAREA COMPUTERIZATA A ELEVILOR LA LICEU

Astfel, în 12 iulie va avea loc repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2017-2018. O zi mai târziu, la unitățile de învățământ gimnazial vor fi afișate listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal de stat din județ.

În perioada 13-17 iulie va avea loc depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați, iar în 18 iulie, transmiterea de către unitățile de învățământ liceal de stat a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.

 În perioada 19-21 iulie se va desfășura rezolvarea de către comisiile județene de admitere a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a repartizării candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizării computerizate.

REPARTIZAREA COMPUTERIZATA A ELEVILOR IN INVATAMANTUL PROFESIONAL

Etapa I de admitere în învățământul profesional de stat, pentru anul școlar 2017-2018, se desfășoară în perioada 3-24 iulie 2017. După ce în perioada 3-7 iulie a avut loc înscrierea candidaților la unitățile de învățământ care școlarizează în învățământul profesional de stat, pe baza fișei de înscriere în învățământul profesional de stat, astăzi, 10 iulie, se va desfășura proba suplimentară de admitere, numai la unitățile de învățământ și la calificările pentru care numărul celor înscriși este mai mare decât numărul locurilor disponibile. Pe 13 iulie va avea loc afișarea la sediul unităților de învățământ profesional a listei cu candidații admiși și a celor respinși la învățământul profesional de stat.

Învățământul dual
Etapa I de admitere în învățământul profesional de stat dual, pentru anul școlar 2017-2018, continuă în perioada 3-24 iulie. Astfel, în perioada 3-6 iulie au avut loc probele de admitere la unitățile de învățământ și la calificările pentru care numărul celor înscriși este mai mare decât numărul locurilor disponibile sau în cazul în care s-a decis susținerea de probe de admitere indiferent de numărul de candidați înscriși pe numărul de locuri disponibile. În data de 13 iulie va avea loc afișarea la sediul unităților de învățământ profesional a listei cu candidații admiși și a celor respinși la învățământul profesional dual.

Informații referitoare la planul de școlarizare în învățământul liceal și profesional se găsesc în Broșura de admitere distribuită absolvenților clasei a VIII-a.

REZULTATE ADMITERE LICEU 2017 – REPARTIZAREA COMPUTERIZATA A ELEVILOR LA LICEU. Distribuţia judeţelor cu procentaje superioare (85%+) în privinţa mediilor peste 5 arată astfel: Brăila (92,5%), Cluj (90%), Prahova (87,6%), Municipiul Bucureşti (87,2%) şi Galaţi (85,6%). Rate scăzute ale mediilor peste 5 se înregistrează în judeţele Giurgiu (61,1%), Teleorman (63,5%), Harghita (67,9%) şi Mehedinţi (68,1%). Rata de participare a fost de 97,1% – 140.712 candidaţi fiind prezenţi dintr-un total de 144.929 înscrişi.

REZULTATE ADMITERE LICEU 2017 – REPARTIZAREA COMPUTERIZATA A ELEVILOR LA LICEU.Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Related posts

ADMITERE 2016. Sesiunea a II-a la Scoala Militara de Maistri de Marina din Constanta, intre 5 – 7 septembrie

Bogdan

Tudorel Toader, validat de Ministerul Educatiei ca rector al Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) Iasi

Lucy Ionesco

TEZE UNICE LA ADMITEREA LA LICEU. Ministerul Educatiei vrea sa introduca teze unice, care sa inlocuiasca media de gimnaziu si sa conteze 20% in media de admitere

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult