UMF Iasi a inceput inscrierile online! Ce presupune Admiterea la Medicina 2016
Examene

Rezultate Admitere UMF Iasi 2017 – La Medicina Generala ultima medie la buget a fost 8,90

REZULTATE ADMITERE UMF IASI 2017 – Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi a afosat, zilele trecute, rezultatele concursului de admitere, sesiunea iulie 2017. În urma testului grilă susţinut pe 26 iulie, s-a făcut repartizarea pe locurile la buget şi la taxă. La Medicină Generală, ultima medie la buget este 8,90. Listele candidatilor admisi pot fi accesate pe site-ul UMF Iasi. 

Emoțiile celor peste 2000 de candidați la concursul de admitere organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” s-au spulberat odată cu afișarea rezultatelor. La admiterea din acest an, ultima medie la buget, la Medicină Generală, este 8.90, un salt spectaculos comparativ cu anul trecut, când ultima medie la buget a fost 7.87, iar ultima medie a candidaţilor care pot opta pentru unul din cele 182 de locuri la taxă este 8,12.

La specializarea Asistență Medicală Generală, unde concurența a fost de 5,96 pe loc bugetat, ultima medie la buget este 8,34, iar la cu taxă, unde sunt 142 de locuri, 6,02.

La Nutriţie şi Dietetică, ultima medie la buget este 8,63, iar ultima medie a celor care pot opta pentru unul dintre cele 45 de locuri cu taxă este 5,10.

Citeste si: Rezultate la admiterea 2017 sustinuta la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Ovidus din Constanta

La Medicină Dentară, ultima medie la buget este 6,64, iar ultima medie a celor care pot opta pentru unul dintre cele 63 de locuri cu taxă este 5,39.

La Tehnică Dentară, ultima medie la buget este 7,61, iar ultima medie a celor care pot opta pentru unul dintre cele 47 de locuri cu taxă este 5,10.

La Farmacie, ultima medie la Buget este 6,01, iar ultima medie a celor care pot opta pentru unul dintre cel 94 de locuri cu taxă este 5,24.

La Bioinginerie Medicală, ultima medie la buget este 9,03, iar ultima medie la cu taxă este 5,55.

La Balneofiziokinetoterapie, ultima medie la buget este 6,87, iar ultima medie la cu taxă, unde sunt 28 de locuri, este 6,35.

Un singur olimpic a fost admis pe un loc bugetat, la Medicină Generală, fără să dea concurs de admitere. Senatul UMF Iasi a validat rezultatele.

Candidații admiși pe locurile fără taxă trebuie să se prezinte până pe data 8 august pentru confirmarea înscrierii în anul I de studii. La confirmarea locului, candidații admiși pe locurile fără taxă vor achita taxa de înmatriculare de 250 de lei.

Locurile pentru școlarizare cu taxă se ocupă tot în ordinea strict descrescătoare a mediilor. În acest scop, până pe 8 august se primesc cererile pentru a studia în regim cu taxă din partea celor aflați sub linia de admitere în regim bugetar, dar care au obținut media minim 5 la testul grilă. Solicitările se soluționează în ordinea descrescătoare a mediilor, în limita numărului de locuri rămase neocupate sau eliberate prin retragerea unor candidați. Candidații care pot opta pentru loc cu taxă, în limita locurilor afișate, vor achita 1/3 din taxa de școlarizare, precum și taxa de înmatriculare, de 250 de lei.

A doua sesiune de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași va fi organizată după următorul calendar:

14 – 16 septembrie 2017 – perioadă de înscrieri;

20 septembrie 2017 – examenul de admitere

25 septembrie 2017 – validarea rezultatelor de către Senatul Universității.

Stiri pe aceeasi tema

REZULTATE TITULARIZARE 2017 SALAJ – Rata de rata de promovabilitate este de 46, 50%

Delia Ion

BURSE 2013-2014. Facultatea de Stiinte Politice Universitatea Bucuresti

Cristiana Petrariu Bota

BACALAUREAT 2016. Meditatii gratuite, solutia de avarie dupa rezultatele la simulare Bacalaureat

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult