REZULTATE BAC, AFISATE LA LICEE! Sunt 56 de medii de 10. Ce note au luat elevii la Bac
Viata bate filmul

REZULTATE BAC 2016. EDU.RO afiseaza Rezultatele la Bacalaureat 2016 pe 12 iulie

REZULTATE BAC 2016. EDU.RO. Absolventii de clasa a 12-a au terminat probele scrise din cadrul examenului national de BACALAUREAT si asteapta cu sufletul la gura primele REZULTATELE la BAC 2016. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa obtina minim nota 5 la la fiecare proba scrisa si sa media de minim 6 la probele scrise. Afisarea primelor Rezultate la Bac 2016 se va face pe EDU.RO in data de 12 iulie 2016, iar depunerea contestatiilor se va face in aceeasi zi. Afisarea rezultatelor finale va avea loc in data de 16 iulie 2016.

REZULTATE BAC 2016. EDU.RO. CALENDAR AFISARE REZULTATE BACALAUREAT
– 12 iulie 2016 Afisarea rezultatelor (pana la ora 16:00)
– 12 iulie 2016 Depunerea contestatiilor (orele 16:00 – 20:00)
– 13 – 15 iulie 2016 Rezolvarea contestatiilor
– 16 iulie 2016 Afisarea rezultatelor finale

Pentru a fi declarat promovat la examenul de Bacalaureat 2016, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ: sa sustina toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale; sa sustina toate probele scrise si nota 5 la fiecare dintre acestea; sa obtina media 6 cel putin, la probele scrise.

REZULTATE BAC 2016. EDU.RO. Fiecare lucrare este notata de cate doi profesori. La corectare, daca diferenta dintre notele date de cei doi evaluatori este mai mica de 0,50 puncte, nota finala este media aritmetica cu doua zecimale a celor 2 note, fara rotunjire. Daca diferenta dintre note este mai mare de 0,50 puncte, presedintele comisiei repartizeaza lucrarea unui al treilea profesor evaluator, care in prezenta profesorilor evaluatori initiali stabileste nota finala.

CE SUBIECTE S-AU DAT LA BAC 2016

Subiectele primite de elevi la proba scrisa de Limba si Literatura Romana din cadrul examenului de Bacalaureat 2016: in cadrul profilului real, la primul subiect elevii au avut de rezolvat cerinte pornind de la un text la prima vedere, piesa de teatru „Madona” de Tudor Musatescu, transmite Mediafax.

BAC 2016. Despre Rezultatele la Bacalaureat si depunerea contestatiilor

La textul argumentativ de la subiectul al doilea, elevii au avut de scris despre rolul jocurilor de calculator in viata tinerilor. Subiectul al treilea, eseul, a fost despre viziunea despre lume si viata dintr-un roman interbelic.
La profilul uman, elevii au avut un text la prima vedere din piesa de teatru „Citadela sfaramata” de Horia Lovinescu. La subiectul al doilea, au primit rolul lecturii in dezvoltarea personala, un text argumentativ de maximum 300 de cuvinte.

La al treilea subiect, eseul, elevii au avut de caracterizat un personaj dintr-un roman psihologic studiat. Peste 137.000 de candidati sustin, in saptamana 4-8 iulie, probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2016, potrivit datelor comunicate de Ministerul Educatiei.

La profilul Uman, elevii care au dat examenul la Istorie au avut de facut, la subiectul III, un eseu despre Romania postbelica. La subiectul I, elevii au avut de raspuns la mai multe cerinte legate de unirea Moldovei cu Tara Romaneasca si relatiile cu celelalte puteri.

REZULTATE BAC 2016. EDU.RO. Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2016 a inceput luni cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana. La examenul din acest an care s-au inscris 137.344 de absolventi de liceu, dintre care 114.993 (71,23%) provin din promotia curenta, iar 22.351 (28,77%) din seriile anterioare, potrivit unei centralizari realizate de Ministerul Educatiei.

Inregistrarile audio-video din salile de examen sunt fi verificate, prin sondaj, dupa incheierea fiecarui examen scris. MENCS precizeaza ca, in functie de forma de invatamant absolvita, elevii inscrisi in prima sesiune a bacalaureatului (toate promotiile) sunt distribuiti astfel: 133.410 – zi, 1.851 – seral si 2.083 – frecventa redusa. Potrivit datelor din Sistemul Informatic Integrat al Invatamantului din Romania (SIIIR), in anul scolar 2015-2016 exista inregistrati 161.448 de elevi in anii terminali de liceu (clasele a XII-a zi si a XIII-a).

REZULTATE BAC 2016. EDU.RO. Bacalaureatul a debutat cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A), testare care se va desfasura pe durata a trei zile (13-15 iunie).

Subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv in limba materna sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare si cuprind texte literare si nonliterare, functionale si nonfunctionale, cu un grad de complexitate care sa permita tratarea lor integrala in maximum 10-15 minute.

Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv in limba materna nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national: experimentat, avansat si mediu. Candidatul care, la una din probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse se considera ca nu a sustinut proba.

Stiri pe aceeasi tema

MIREASA PENTRU FIUL MEU 24 MAI 2016. Natasa: Lavinia a recunoscut ca a incalcat regulamentul MPFM5

Delia Ion

GALA BRAVO AI STIL, 8 IULIE 2017. Concurenta eliminata din gala cu tematica „Prima intalnire”

Ioana Badulescu

MIREASA PENTRU FIUL MEU, 11 NOIEMBRIE. Adriana si Valentin fac nunta sambata. Mireasa sezonului 5 a dezvaluit ce rochii va purta la marele eveniment

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult