REZULTATE BACALAUREAT 2016. NOTE EDU.RO SIMULARE BACALAUREAT 2016 PE 18 MARTIE 2016
Viata bate filmul

REZULTATE BACALAUREAT 2016. NOTE EDU.RO SIMULARE BACALAUREAT 2016 PE 18 MARTIE 2016

REZULTATE BACALAUREAT 2016. NOTE EDU.RO SIMULARE BACALAUREAT 2016. Emotii pentru elevii de clasa a 11-a si a 12-a care au sustinut Simularea la examenul de BACALAUREAT 2016. Profesorii corectori din licee lucreaza intens la corectarea testelor, astfel incat rezultatele la Simularea testelor de BACALAUREAT sa fie centralizate la timp atat la nivelul unitatilor de invatamant, cat si la nivelul inspectoratelor scolare si mai apoi al Ministerului Educatiei. Rezultatele la Simularea examenului de BACALAUREAT 2016 trebuie trimise la Ministerul Educatiei pana in 18 Martie, astfel incat EDU.RO sa publice datele la nivel national la timp, adica pe 18 Martie.

Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a va avea loc pe 3 iunie 2016, iar prima proba din cadrul examenului de BACALAUREAT 2016 va incepe in intervalul 13 – 15 iunie 2016 cu Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

REZULTATE BACALAUREAT 2016. NOTE EDU.RO SIMULARE BACALAUREAT 2016. HotWeek va actualiza Rezultatele la Simularea examenului de Bacalaureat 2016 imediat ce vor fi comunicate de inspectoratele judetene si de EDU.RO. Conform calendarului de Simulare a examenului de Bacalaureat 2016, rezultatele vor fi comunicate in data de 18 martie 2016. Ultima proba la Simularea testelor de BACALAUREAT a fost sustinuta joi, 10 martie.

ULTIMELE NOUTATI DESPRE BACALAUREAT 2016

AU FOST PUBLICATE PRIMELE REZULTATE! VEZI AICI REZULTATELE LA SIMULARE BACALAUREAT 2016 PE HUNEDOARA. Note ISJ

RAU FOST PUBLICATE PRIMELE REZULTATE. VEZI AICI REZULTATELE LA SIMULARE BACALAUREAT 2016 PE TIMISOARA. Note ISJ Timis

 

REZULTATE BACALAUREAT 2016. NOTE EDU.RO SIMULARE BACALAUREAT 2016. Rezultatele la simularile de la BACALAUREAT 2016 vor fi afisate saptamana viitoare, pe 18 martie, iar notele de la simulari nu pot fi contestate si nu vor fi trecute in catalog. Ministerul a stabilit ca rezultatele la Simularea examenului de BACALAUREAT 2016 vor fi analizate la nivelul fiecarei scoli, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei si sedinte cu parintii.

REZULTATE BACALAUREAT 2016. NOTE EDU.RO SIMULARE BACALAUREAT 2016. Conform calendarului de Simulare a examenului de Bacalaureat 2016, simularea scrisa la Bacalaureat a fost sustinuta de elevii de clasa a XI-a si a XII-a. Astfel, pe 7 martie 2016 a fost Simularea la BAC 2016 al Limba si literatura romana, pe 8 martie 2016 a fost Simularea la BAC 2016 la Limba si literatura materna, pe 9 martie 2016 a fost Simularea la BAC 2016 la proba obligatorie a profilului (Matematica sau Istorie), iar pe 10 martie 2016 a fost Simularea la BAC 2016 cu proba la alegere a profilului si specializarii (numai pentru elevii clasei a XII-a).

SIMULARE BAC 2016. EDU.RO SUBIECTE – BAREM MATEMATICA BACALAUREAT 2016

La proba din 10 Martie, elevii claselor a XII-a au sustinut ultima simulare a examenelor din cadrul Simularii la BACALAUREAT 2016, la una dintre materiile: Biologie, Fizica, Chimie, Informatica, Geografie, Logica, Argumentare si comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie sau Filosofie. Spre deosebire de celelalte simulari, la testul de joi nu au participat si elevii claselor al XI-a. Pe 18 martie 2016 este programata afisarea rezultatelor la simularea examenului de BACALAUREAT 2016.

REZULTATE BACALAUREAT 2016. NOTE EDU.RO SIMULARE BACALAUREAT 2016. Simularea examenelor de Bacalaureat au fost sustinute la nivel national, ceea ce inseamna ca testarile au avut loc la aceeasi data in toate liceele din tara, iar elevii au avut de rezolvat subiecte unice, concepute de Ministerul Educatiei.

Ministerul a stabilit ca rezultatele de la aceste simulari vor fi analizate la nivelul fiecarei scoli, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei si sedinte cu parintii.

REZULTATE BACALAUREAT 2016. NOTE EDU.RO SIMULARE BACALAUREAT 2016. Pentru al treilea an, liceenii au sustinut la nivel national simulari ale examenelor de bacalaureat. Rezultatele obţinute de elevi la simularea examenului de Bacalaureat 2016 sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământul în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuate cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

REZULTATE BACALAUREAT 2016. NOTE EDU.RO SIMULARE BACALAUREAT 2016. Pentru clasa a XII-a, la Limba şi literatura română, au fost exceptate de la simulare conţinuturile din programă referitoare la reguli ale monologului, reguli și tehnici de construire a dialogului, stiluri funcționale adecvate situației de comunicare, rolul elementelor verbale, paraverbale și nonverbale în comunicarea orală; textul dramatic postbelic; limbajul literaturii, limbajul cinematografic, limbajul picturii, limbajul muzicii; perioada postbelică şi autorii canonici: Marin Preda, Nichita Stănescu, Marin Sorescu.

BACALAUREAT 2016 – DEZAMAGIREA UNUI ELEV DE CLASA A XII-A

Andrei Eduard Burghelia, elev în clasa a XII-a, este dezamăgit profund de realitatea cu care se confruntă generația sa în contextul susținerii examenului de BACALAUREAT 2016. Andrei consideră că un astfel de examen este bazat pe memorarea de informații inutile, o încununare a unui sistem neperformant, care nu îi învață pe tineri cum să-și folosească inteligența. În plus, tânărul susține că în aceste momente în care a fost nevoit să renunțe la activitățile care într-adevăr îl ajutau să se dezvolte pentru a se pregăti de examenul maturității „a lăsat școala să îl tâmpească”. Postarea elevului a devenit virală în mediul online.

BACALAUREAT 2016, SIMULARE BAC 2016. Subiectele si baremul de corectare la Limba Romana

BACALAUREAT 2016 – POSTAREA LUI ANDREI BURGHELIA DESPRE EXAMENUL MATURITATII

„Sunt unul dintre tinerii care vor susține examenul de bacalaureat în anul 2016. Acel presupus „examen al maturității” care nu face nimic altceva decât să suprasolicite elevul, forțându-l să memoreze munți de informații inutile. Sunt stresat, supărat, confuz şi nu mai fac nimic productiv pentru că învăț pentru „examenul maturității”.

Dacă în urmă cu un an mă culcam la ora 2 pentru că făceam voluntariat în diverse locuri, conduceam o afacere (Velocurier) şi un ONG (Asociația Elevilor din Constanța), acum învăț cum să evidențiez tema şi viziunea despre lume a autorului într-o opera literară sau memorez formule complicate la matematică. E frustrant, plictisitor și nu mă ajută să mă dezvolt!

SIMULARE BACALAUREAT 2016. SUBIECTE BAC 2016. REZULTATE SIMULARE BACALAUREAT 2016, PE 18 MARTIE 2016

Atunci mă dezvoltam în mod real: munceam, cunoşteam şi lucram cu oamenii, rezolvam probleme, învățam din greşeli, aveam responsabilități şi descopeream câte ceva nou în fiecare zi. Mai mult, asiguram un venit stabil pentru niște oameni cu copii. Pentru a învăța, am fost nevoit să renunț la activitățile care mă ajutau cu adevărat să mă dezvolt. Acum simt cum sunt spălat pe creier de tot ce memorez pentru bacalaureat, acest examen care încununează un sistem neperformant. Am lasat şcoala să mă tâmpească…

La şcoală mă plictisesc teribil pentru că scriu mult, nu sunt încurajat să gandesc critic sau să fiu creativ, lucrul în echipă este aproape inexistent, materia e stufoasă şi lucrez după nişte manuale vechi, fără grafice sau imagini reprezentative, iar limbajul este unul academic, nicidecum unul student-friendly, care să te facă să-ți doreşti să descoperi mai mult. Nu mai zic că informațiile din manualele de antreprenoriat nu sunt actualizate şi îți inhibă spiritul antreprenorial.

Prefer să citesc despre afaceri și să iau inițiativă decât să memorez niște noțiuni pe care oricum le voi uita după examen. Tinerii sunt foarte inteligenți, dar nu au fost învățați cum să-și folosească inteligența.

BACALAUREAT 2016. SIMULARE BACALAUREAT 2016 clasa a 11-a si a 12-a Romana, Matematica, Istorie

Bucuria cunoaşterii a fost înlocuită cu teroarea memorării.

Totuşi, dacă sunteți fani ai şcolii româneşti aşa cum este ea, haideți să vă dau cateva cifre:
– În anul 1996 s-au născut 231.000 copii. Scădem 47.000 şi rezultă numărul copiilor care au reuşit să termine clasa a 9-a: 184.000 de copii. Abandon şcolar de 20% în învățământul obligatoriu. Noi vedem doar cifre, dar fiecare caz în parte este o catastrofă;
– Copiii născuți în ’96 au dat bacalaureatul anul trecut. Dintre cei 231.000 de nou-născuți, doar 144.000 (63%) au reuşit să se înscrie la bac;
– Doar 47% (!!!) din copiii născuți în ’96 au trecut examenul de bacalaureat. 100.000 din 231.000. (sursa: Centrul pentru Politici Educaționale).

O jumătate dintr-o generație are şanse minime de integrare pe piața muncii pentru că nu are diplomă de bac, iar cealaltă jumătate, deşi are diplomă de bac, nu este pregătită pentru piața muncii sau pentru viața reală. Poate am mai fi avut o mică şansă dacă orele de consiliere şi orientare profesională nu s-ar fi făcut doar pe hârtie.
Nu ştiu dacă voi avea diploma de bacalaureat anul acesta. Nu ştiu dacă mai vreau să memorez noțiuni. Nu ştiu dacă mai vreau să-mi pierd timpul la meditații. Dar ştiu că voi munci zilnic pentru a deveni antreprenorul de succes care se va implica în îmbunătățirea calității educației din România.

Pentru că o țară cu tineri prost pregătiți este o țară pierdută, iar eu vreau să rămân în țara mea”

Stiri pe aceeasi tema

Program banci Rusalii – 1, 2 si 5 iunie 2017. Ce program au bancile BRD, BCR, Raiffeisen Bank si Banca Transilvania

Ioana Badulescu

MIRELA BOUREANU VAIDA: Carla Maria seamana cu mine!

Bogdan

MIREASA PENTRU FIUL MEU. Constantina MPFM3, laudata de fani pentru frumusetea cu care l-a cucerit pe Raymond

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult