REZULTATE EVALUARE 2016 CU SCANDAL! Subiect gresit la Matematica, reclamat intr-o petitie de elevi si parinti
Viata bate filmul

REZULTATE EVALUARE 2016 CU SCANDAL! Subiect gresit la Matematica, reclamat intr-o petitie de elevi si parinti

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2016 CU SCANDAL!  Un subiect dat la Matematica la examenul de Evaluare Nationala naste polemici. Elevii de clasa a 8-a si parintii sunt nemultumiti ca un subiect de la Matematica, proba sustinuta pe 29 iunie 2016, a fost formulat gresit si cer Ministerului Educatiei revaluarea lucrarilor, acceptarea ambelor raspunsuri corecte sau sa fie anulat subiectul considerat gresit. Daca MEN nu va lamuri problema cu subiectul gresit, se anunta un val de contestatii dupa ce vor fi anuntate primele rezultate la Evaluarea Nationala 2016.

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2016 CU SCANDAL! Elevii care au sustinut examenul national de Capacitate 2016 asteapta cu sufletul la gura sa afle ce Rezultate au obtinut la Evaluare Nationala 2016, insa isi fac griji cu privire la un subiect dat la Matematica, pe care il considera gresit. Ei au stat de vorba cu reprezentantii MEN despre petitia online initiata deja, care a strans peste 40.000 de semnaturi, insa reprezentantii Ministerului Educatiei sustin ca subiectul a fost formulat corect. Asadar, nu se va face nimic, cam asta intelegem din pozitia MEN de pana acum.

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2016 CU SCANDAL! Concret, scandalul a fost iscat de punctul 6 de la Subiectul I de la proba la Matematica. Cerinta nu a fost corect formulata si i-a indus in eroare pe multi candidati, situatie expusa de mai multi profesori, elevi si parinti, care au initiat o petitie online in acest sens. Daca nu se va face nimic, parintii si elevii ar putea lua cu asalt scolile cu cereri de contestatie la Rezultatele la Evaluare Nationala.

Iti recomandam si: Pe 1 iulie 2016 aflam primele Rezultate la Evaluare Nationala 2016

TOTUL DESPRE INSCRIEREA LA LICEU 2016 SI REPARTIZAREA COMPUTERIZATA

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2016 CU SCANDAL! Problema 6 de la Subiectul I nu a fost clar enuntata, spun parintii si elevii. In punctul 6 de la Subiectul I a fost data o diagrama care prezinta repartitia notelor obtinute la un test la matematica de elevii unei clase a VIII-a dintr-o scoală. Cerinta: ”Conform diagramei, numărul elevilor care au obţinut nota 5 la acest test este egal cu…”.

Ministerul Educatiei sustine ca raspunsul corect este 3, insa mai multi elevi si parinti sustin ca de fapt raspunsul corect este 8.

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2016 CU SCANDAL! Nemulțumirea este atât de mare încât a fost creată o petiție online. Numărul de semnături crește de la un minut la altul. În aproximativ o oră, petiția a adunat deja aproape 16.000 de semnături. Textul petiției este scurt și la obiect: se cere reevaluarea tuturor lucrărilor. “Datorită faptului că MEN a derutat elevii la subiectul I exercițiul 6 prin diagrama reprezentată greșit, propunem o reevaluare a tuturor lucrărilor din sesiunea iunie 2016, astfel încât ambele variante (3 și 8 elevi) să fie punctate ca fiind corecte”.

Iti recomandam si: VEZI SUBIECTELE DATE LA MATEMATICA LA EVALUARE NATIONALA 2016

ADMITERE LICEU 2016. Cele mai bune licee din Bucuresti. Cate locuri sunt disponibile la Admiterea 2016

Profesorii primesc o veste buna! Pot iesi la pensie la cerere, inainte de limita de varsta

 

Stiri pe aceeasi tema

PATRIA MEA ESTI TU EPISODUL 32 REZUMAT, 14 NOIEMBRIE 2017

Delia Ion

MIREASA PENTRU FIUL MEU. Tripleta de prieteni Eduard-Cosmin-Tudor este pe cale de a se destrama dintr-un motiv ridicol

Delia Ion

BILETUL ZILEI 16 DECEMBRIE 2016. Craiova forteaza pozitionarea pe podium la finalulul anului 2016

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult