Examene

Rezultatele finale la Rezidentiat 2020 vor fi publicate joi. Rectorul UMF Bucuresti: Sper ca aceste rezultate vor repozitiona invatamantul medical romanesc pe plan international

Rezultatele finale la concursul de rezidentiat vor fi publicate joi, acesta fiind promovat de toti cei care vor depasi 60% din punctajul maxim. Rectorul UMF „Carol Davila” din Bucuresti, Viorel Jinga, si-a exprimat speranta ca aceste rezultate vor repozitiona invatamantul superior medical romanesc pe plan international. De precizat ca anul acesta a fost cel mai mare numar de candidati din ultima perioada la concursul de Rezidentiat.

Concursul de intrare in rezidentiat pe post si rezidentiat pe loc in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie s-a desfasurat duminica, 15 noiembrie, in cele 6 centre universitare traditionale: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara. A durat 4 ore si a inclus un test grila cu 200 de intrebari.

Vor promova acest concurs de rezidentiat toti cei care vor depasi 60% din punctajul maxim. De precizat ca Ministerul Sanatatii va suplimenta numarul de locuri astfel incat toti candidatii declarati admisi sa-si gaseasca loc de rezidentiat sa se poata forma intr-o specialitate, potrivit precizarilor oferite de Horatiu Moldovan, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

In 2020 a fost un numar mare de candidati, 11.949 de candidati dintre care la medicina 6.396 de candidati, la medicina dentara 3.003 candidati si la farmacie 2.544. Au fost aproximativ 4.500 de locuri scoase la concurs pe domeniul medicina, 1.219 locuri alocate domeniului medicina dentara si 1.214 locuri din domeniul farmacie.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii a tinut sa precizeze ca toti cei care vor promova concursul de Rezidentiat din acest an vor avea loc sa se formeze intr-o specialitate.

In centrul universitar Bucuresti, la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” au sustinut concursul de intrare in rezidentiat cei mai multi candidati, peste 36% din totalul candidatilor inscrisi la nivelul intregii tari (2.328 pentru domeniul medicina, 1.141 pentru domeniul medicina dentara si 903 pentru domeniul farmacie).

Prof.Dr.Viorel Jinga, Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti a precizat: ”Urez succes deplin tuturor candidatilor si am convingerea ca, si in 2020 absolventii Universitatii noastre vor traversa , in numar cat mai mare, dar si cu medii ridicate, acest important examen din cariera lor profesionala, iar prin rezultatele obtinute, vor repozitiona invatamantul superior medical romanesc si totodata Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila in ierarhia valorilor medicinei la nivel national, dar mai ales in plan international”.

 

Stiri pe aceeasi tema

REZULTATE BACALAUREAT 2015 NOTE EDU.RO. PESTE 66% DINTRE ELEVI AU LUAT BAC-UL

Cristiana Petrariu Bota

Programele scolare pentru gimnaziu – Propunerea Ministerului Educatiei vs asteptarile profesorilor si elevilor

Cristiana Petrariu Bota

Universitatea de Vest din Timisoara a devenit membra a prestigioasei retele internationale a Catedrelor Senghor

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult