12.4 C
România
1 octombrie 2022
REZIDENTIAT 2020. MS organizeaza in septembrie-octombrie 2020 o sesiune de schimbare a centrelor de pregatire pentru rezidenti
Viata bate filmul

REZULTATE REZIDENTIAT 2016. Grila corecta. Punctaj minim pentru loc sau post. Rezidentiat Bucuresti, Iasi, Cluj, Targu Mures, Timisoara

REZULTATE REZIDENTIAT 2016. Emotii pentru absolventii de Medicina care s-au inscris la concursul de Rezidentiat 2016. Duminica, 20 noiembrie, un număr de 6.091 de absolvenți ai Facultăților de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie au sustinut concursul de intrare în rezidenţiat. Rezultatele la Rezidentiat sunt prelucrate prin aplicarea grilei corecte ramasa definitiva de catre o comisie de specialisti din centrul universitar in care s-a desfasurat concursul de Rezidentiat, desemnati de rector, dupa care rezultatele se centralizeaza la comisia centrala de rezidentiat, in vederea alcatuirii clasificarilor finale pe domenii.

REZULTATE REZIDENTIAT 2016. Concursul de Rezidentiat s-a desfasurat în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Dintre cei 6.091 de tineri absolvenți care s-au încris la concurs, 4.533 au optat pentru domeniul medicină, 1.062 pentru domeniul medicină dentară și 496 pentru farmacie. Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Iti recomandam si: Repartizarea rezidentilor pe locuri si posturi va avea loc pe 27 noiembrie. UMF Iasi a surclasat Bucurestiul la specializarile Medicina si Farmacie!!! Detalii

REZULTATE REZIDENTIAT 2016. Concursul din acest an a avut o serie de noutăți. Pentru sesiunea 2016, Ministerul Sănătății a majorat numărul de locuri/posturi. De asemenea, sunt introduse specialitati noi – cardiologie pediatrică, gastro-enterologie pediatrică, nefrologie pediatrică, oncologie și hematologie pediatrică, pneumologie pediatrică, microbiologie clinică și pedodonție, iar o serie de specialități a căror durată a fost redusă în anul 2010 au fost aduse acum la standarde europene.

REZULTATE REZIDENTIAT 2016. Concursul s-a desfasurat în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Concursul a avut o durată de 4 ore și a constat într-un test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul. Întrebările sunt diferite, în funcţie de domeniu.

Grilele corecte din cadrul concursului de rezidentiat din 20 noiembrie 2016 pot fi consultate pe site-ul rezidentiat.ms.ro.

Afla aici mai multe despre concursul de Rezidentiat din acest an

Concursul de Rezidentiat din 20 noiembrie 2016, cu subiecte unice si clasificare unica pe loc si post

Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

REZIDENTIAT 20 NOIEMBRIE 2016 – Ocuparea posturilor și locurilor

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.

Alegerea locurilor/posturilor în specialitate se face la o dată stabilită ulterior,de comun acord între Ministerul Sănătății și universitățile de medicină și farmacie, prin teleconferință, pe baza punctajului și a clasificărilor.

Locurile și posturile rămase neocupate în urma finalizării alegerilor vor putea fi ocupate numai printr-un alt concurs de rezidențiat.

Rezidentiat 2016 la Timisoara:

Peste 700 de absolventi ai Facultatilor de Medicina, Medicina Dentara si Farmacie au sustinut, duminica, concursul de intrare in rezidentiat la Timisoara.

La Timisoara, concursul de intrare in rezidentiat a avut loc la Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes”.

Andrei Motoc, purtatorul de cuvant al insitututiei, a declarat ca s-au inscris 730 de candidati, 559 fiind absolventi de Medicina, 123 de Medicina Dentara si 48 de Farmacie.

“Nu au fost semnalate incidente, s-au inregistrat in jur de 15 absente. In general, cei care au sustinut examenul sunt absolventii nostri, plus din judetele limitrofe avem candidati care in anii trecuti nu au luat examenul: Arad, Hunedoara, Caras-Severin, Mehedinti. Lucrarile se corecteaza aici, dar ierarhizarea la Bucuresti. Se trimit rezultatele la Bucuresti si ministerul le va amesteca si pondera si va face o ierarhie pe intreaga tara”, a explicat Andrei Motoc, potrivit Mediafax.

REZIDENTIAT 20 NOIEMBRIE 2016 – Corectarea grilelor

Corectura acestor grile se face in mod electronic prin scannare, in sala de concurs, in prezenta autorului si a inca 2 candidati din sala respectiva, care vor fi nominalizati in procesul-verbal al salii si care vor semna pe acesta si pe grilele candidatilor. In cazul unor deficiente tehnice scannarea se reia in prezenta acelorasi persoane.

Dupa anuntarea punctajului tuturor candidatilor din sala respectiva, seful de sala, in prezenta a 3 candidati, ambaleaza si sigileaza plicul cu grilele corectate si unitatile de memorie externa (memory stick) predat de personalul
desemnat pentru operatiunea de scannare.

Pe durata corectarii lucrarilor candidatii raman pe locurile stabilite la intrarea in sala.

REZIDENTIAT 20 NOIEMBRIE 2016 – Clasificarea candidatilor

Grilele cu raspunsurile corecte sunt completate in prezenta membrilor comisiei centrale de rezidentiat si sunt transmise catre comisiile locale de rezidentiat in format electronic securizat, dupa ora 13.00 in ziua concursului.

Eventualele contestatii privind raspunsurile corecte sunt depuse de candidati pana la ora 16:00 in ziua de 21 noiembrie 2016. Contestatiile se depun la sediul comisiei locale de concurs anuntat pe site-ul universitatii de medicina si farmacie unde a fost sustinut concursul.

Prelucrarea rezultatelor prin aplicarea grilei corecte ramase definitiva se face de catre o comisie de specialisti din centrul universitar in care s-a desfasurat concursul, desemnati de rector, dupa care rezultatele se centralizeaza la comisia centrala de rezidentiat, in vederea alcatuirii clasificarilor finale pe domenii.

Eventualele contestatii privind raspunsurile corecte sunt depuse de candidati pana la ora 16:00 in ziua de 21 noiembrie 2016. Contestatiile se depun la sediul comisiei locale de concurs anuntat pe site-ul universitatii de medicina si farmacie unde a fost sustinut concursul.

Rezidentiat 2016: Cand se afiseaza grilele corecte

Comisia locala de rezidentiat centralizeaza contestatiile depuse si le inainteaza comisiei centrale de rezidentiat in termen de 2 ore de la expirarea termenului de depunere. Comisia centrala de rezidentiat analizeaza si comunica raspunsurile corecte ramase definitive, in termen de 48 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestatiilor.

Comunicarea grilei corecte ramase definitiva se face prin publicarea pe site-ul rezidentiat.ms.ro, pe paginile de internet ale universitatilor de medicina si farmacie si prin afisarea la sediul comisiei locale de concurs si constituie raspuns la contestatiile primite. In urma analizarii contestatiilor si stabilirii grilei corecte ramase definitiva, punctajele comunicate in sali pot suferi modificari.

Daca in urma contestarii intrebarilor, comisia apreciaza ca exista intrebari care prezinta vicii de formulare, aceste intrebari sunt anulate (hotararea luata urmand a fi consemnata intr-un proces-verbal semnat de toti responsabilii grupurilor de lucru). Anularea intrebarilor duce la anularea punctelor acordate la intrebarile respective, pentru toti candidatii.

Prelucrarea rezultatelor prin aplicarea grilei corecte ramase definitiva se face de catre o comisie de specialisti din centrul universitar in care s-a desfasurat concursul, desemnati de rector, dupa care rezultatele se centralizeaza la comisia centrala de rezidentiat, in vederea alcatuirii clasificarilor finale pe domenii.

Membrii acestei comisii nu au voie sa introduca sau sa scoata in/din sala respectiva niciun fel de material. In sala respectiva nu au acces decat persoanele care formeaza comisia mentionata.

REZIDENTIAT 20 NOIEMBRIE 2016 – Clasificarea pe domenii

Grila corecta ramasa definitiva este aplicata tuturor candidatilor de la domeniul respectiv din toate centrele universitare, indiferent daca au contestat sau nu grila cu raspunsuri anuntata in salile de concurs.

Clasificarea pe domenii rezulta prin unificarea electronica a rezultatelor din toate centrele universitare in care s-a desfasurat concursul, stabilite in urma aplicarii grilei corecte ramase definitiva. Clasificarea este nationala si se face pentru fiecare domeniu pentru care a fost organizat concursul.

REZIDENTIAT 2016. Locuri si posturi la UMF Iasi pentru concursul de Rezidentiat

Related posts

MIREASA PENTRU FIUL MEU, 27 OCTOMBRIE 2016. Iubita lui Florin, pe buzele tuturor! Alexandra e fericita?

Bogdan

HOROSCOP 29 OCTOMBRIE 2015. Previziuni astrologice pentru ziua de joi!

Delia Ion

BAHAR VIATA FURATA EPISODUL 110 REZUMAT, 12 AUGUST 2016. Kenan este impuscat in curtea conacului Atahan

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult