REZULTATE REZIDENTIAT 2019. Ministerul Sanatatii cauta solutii pentru ca toti absolventii care reusesc sa treaca pragul de 60% sa fie admisi
ExameneSocial

REZULTATE REZIDENTIAT 2019. Repartitia absolventilor incepe marti, Ministerul Sanatatii anunta suplimentarea locurilor astfel incat tinerii rezidenti sa ramana in tara

REZULTATE REZIDENTIAT 2019. Ministerul Sanatatii incepe, marti, procesul de repartitie a candidatilor admisi la concursul de intrare in Rezidentiat, sesiunea din 8 decembrie 2019, anunta institutia intr-un comunicat de presa. Pana in data de 19 decembrie, toti candidatii care au obtinut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe tara vor alegere locurile/posturile in specialitate, precum si centrele de pregatire. Repartitia viitorilor medici se va face prin teleconferinta.

REZIDENTIAT 2019. Pentru sesiunea de Rezidentiat 2019-2020, Ministerul Sanatatii a alocat, suplimentar, 2.448 locuri, din care 936 pentru domeniul medicina, 1052 pentru domeniul medicina dentara si 460 pentru farmacie.

De asemenea, au fost identificate noi posibilitati de pregatire, iar prin ultimele reglementari adoptate de Guvern a fost creat si cadrul legal care sa permita formarea unui numar record de rezidenti, atat in spitalele judetene, unitati medicale private si unitati medico- militare. Pentru suplimentarea numarului de locuri au fost luate in calcul toate unitatile de invatamant superior medical acreditate.

„In conditiile unei resurse umane deficitare in sistemul medical, echipa Ministerului Sanatatii a indeplinit primul obiectiv pe care l-am avut stabilit in programul de guvernare. Este prima oara, dupa 30 de ani, in care au fost asigurate locurile pentru toti cei care au obtinut punctajul de trecere. Am suplimentat locuri pentru mai multe specialitati, in special cele deficitare, ca de exemplu pediatrie, medicina de urgenta, ATI, medicina de familie, epidemiologie etc. Practic am inceput implementarea primelor masuri pentru a tine tinerii rezidenti in tara”, a declarat ministrul Sanatatii, Victor Costache.

Recomandarile redactiei: Afla aici mai multe detalii despre examenul Rezidentiat 2019

Ministerul Sanatatii cauta solutii pentru ca toti absolventii care reusesc sa treaca pragul de 60% sa fie admisi

Lista locurilor, inclusiv cele suplimentate, poate fi gasita pe pagina: www.rezidentiat.ms.ro . Lista posturilor publicate initial a ramas nemodificata, mai precizeaza ministerul.

EXAMENUL DE REZIDENTIAT, INCOTRO?

Ministrul Victor Costache a tinut sa sublinieze, aflat la Iasi, ca multa lume se intreaba daca examenul de rezidentiat trebuie mentinut si in anii urmatori, el precizand ca “este important sa avem un examen centralizat si corect pentru toata lumea, intrucat se invata de pe aceeasi materie“.

Ministrul Sanatatii sustine ca a initiat un dialog cu rectorii UMF in privinta continutul materiei de la rezidentiat si ca “este mult loc de mai bine“.

“Propunerea noastra esta ca in perioada care urmeaza, nu pot spune daca de la anul, dar cu siguranta va fi, sa poata fi implementata atat in facultate, cat si pentru examenul de rezidetoat o materie unica.

Propunerea noastra este sa folosim carti internationale, care sunt traduse si actualizate in limba romana. Sunt si carti publicate de profesorii nostri ce pot fi surse suplimentare. Este important sa avem la nivelul tarii o materie uniforma. Trebuie sa fim predictibili, s-o invete de pe bancile scolii, s-o invete la examenul de licenta, la rezidentiat. Sa nu schimbam trei randuri de cursuri, asta a fost drama generatiei noastre. Cred ca am invatat de pe patru seturi de carti, adica facultate, licenta, rezidentiat, nu mai spun examenul de specialitate“, a declarat Ministrul Sanatatii, Victor Costache.

Related posts

Inscrieri la gradinita 2018 – Calendarul publicat de Ministerul Educatiei prevede ca pe 21 mai incep inscrierile in grupa mica

Ioana Badulescu

Politista Raluca Domuta a primit premiul pentru cea mai buna politista din lume, pentru misiunile din Haiti

Lucy Ionesco

Sageata Navodari – Steaua 1-2 (1-1). Ros-albastrii sunt la 8 puncte de locul 2!

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult