7.6 C
România
17 octombrie 2021
REZULTATE SIMULARI BACALAUREAT 2016 EDU.RO. NOTE BAC 2016 EDU.RO. Pe 18 martie se anunta rezultatele
Examene

REZULTATE SIMULARI BACALAUREAT 2016 EDU.RO. NOTE BAC 2016 EDU. Pe 18 martie se anunta rezultatele

REZULTATE SIMULARI BACALAUREAT 2016 EDU.RO. NOTE BAC 2016 EDU.RO. Emotii pentru elevii de clasa a 11-a si a 12-a! Rezultatele la simularea examenului de Bacalaureat 2016 au fost comunicate de institutiile de invatamant vineri, 18 martie 2016. EDU.RO va anunta rezultatele la simularea la Bacalaureat, conform centralizarii primite de la inspectoratele scolare din tara. Notele obtinute de elevi la testarile examenului de BACALAUREAT 2016 vor fi comunicate de licee catre inspectoratele scolare si centralizate pe EDU.RO, site-ul Ministerului Educatiei. HotWeek.ro va actualiza rezultatele la SIMULARI BAC 2016 imediat ce vor fi anuntate. 

Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a va avea loc pe 3 iunie 2016. Conform calendarului examenului de BACALAUREAT 2016, prima proba din cadrul examenului de BACALAUREAT 2016 va incepe in intervalul 13 – 15 iunie 2016 cu Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar prima proba scrisa va avea loc pe 4 iulie 2016 la Limba şi literatura română – proba E).

Scopul simulării probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, atât pentru clasa a XI-a, cât şi pentru clasa a XII-a, este, pe de o parte, familiarizarea elevilor cu rigorile acestui tip de examen, iar pe de altă parte, ajutorul acordat acestora pentru a conştientiza nivelul de pregătire, înainte de Bacalaureat, şi de a lua măsuri în consecinţă pentru îmbunătăţirea rezultatului final.

Ce rezultate au obtinut elevii la Simulare Bacalaureat 2016 in Alba

AU FOST PUBLICATE PRIMELE REZULTATE. VEZI AICI REZULTATELE LA SIMULARE BACALAUREAT 2016 PE TIMISOARA. Note ISJ Timis

AU FOST PUBLICATE PRIMELE REZULTATE! VEZI AICI REZULTATELE LA SIMULARE BACALAUREAT 2016 PE HUNEDOARA. Note ISJ HUNEDOARA

REZULTATE SIMULARE BACALAUREAT 2016. NOTE EDU.RO LA SIMULARE BACALAUREAT 2016. REZULTATE LIVE PE HOTWEEK

REZULTATE SIMULARI BACALAUREAT 2016 EDU.RO. NOTE BAC 2016 EDU.RO. Notele obtinute la simularea examenului de BACALAUREAT 2016 nu vor fi trecute in catalog, cu exceptia situatiei in care elevul doreste in mod expres ca nota sa ii fie trecuta in catalog. Dupa afisarea rezultatelor la simularea testelor de BACALAUREAT 2016, inspectoratele scolare vor lua masuri de remediere a problemelor, acolo unde se impune.

„Notele obținute nu se trec în catalog. În situația excepțională în care se dorește acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele școlare vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune”, precizează MENCȘ.

REZOLVAREA SUBIECTELOR LA BACALAUREAT 2016, GREA FARA MEDITATII. Ce spun elevii

REZULTATE SIMULARI BACALAUREAT 2016 EDU.RO. NOTE BAC 2016 EDU.RO. Simularea are ca obiective familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor susține la finalul învățământului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum și optimizarea pregătirii.

Subiectele sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național de doi profesori din unitățile de învățământ liceal în care elevii susțin evaluarea (unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă).

REZULTATELE LA SIMULAREA EXAMENULUI DE BACALAUREAT 2016 OBTINUTE ANUL TRECUT – DATE EDU.RO

Va prezentam mai jos rezultate înregistrate in 2015 la simulatea naţională a examenului de Bacalaureat 2015 (clasele a XI-a şi a XII-a), potrivit datelor anuntate de Ministerul Educatiei.

SIMULARE BAC 2016. EDU.RO SUBIECTE – BAREM MATEMATICA BACALAUREAT 2016

REZULTATE SIMULARI BACALAUREAT EDU.RO. NOTE BAC EDU.RO. Astfel, datele statistice relevă că ponderea elevilor clasei a XII-a care au obţinut note peste 5 este următoarea: 61,36% la Limba română (procentaj superior celui de anul trecut: 52,80%), 75,49% la Limba maternă (cu aproape 8 procente în plus faţă de 2014 – 67,78%), 52,49% la proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie (procentaj superior faţă de 2014 – 42,51%), respectiv 60,30% la proba la alegere a profilului (cu peste 7 procente în raport 2014 – 53,92%).

Situaţia notelor peste 5 la clasa a XI-a se prezintă astfel: Limba română – 51,77% (în creştere cu peste 7 procente faţă de 2014 – 44,22%), proba obligatorie a profilului/Matematică sau Istorie – 42,35% (în creştere cu peste 6 procente faţă de anul trecut – 36,32%) şi Limba maternă – 56,97% (în scădere faţă de 2014 – 62,42%).

REZULTATE SIMULARI BACALAUREAT EDU.RO. NOTE BAC EDU.RO. Rata de participare la clasa a XI-a a fost de 86,41% (128.052 de elevi prezenţi din 148.143 de elevi înscrişi), respectiv 83,31% la clasa a XII-a (147.454 de elevi prezenţi din 177.000 de elevi înscrişi).

Precizăm că elevii clasei a XI-a nu au susţinut proba la alegere, având în vedere că aria de acoperire a disciplinelor nu este similară celei de clasa a XII-a.

SIMULARE BAC 2016 – Subiectele si baremul de corectare la Limba Romana

Scopul simulării probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, atât pentru clasa a XI-a, cât şi pentru clasa a XII-a, este, pe de o parte, familiarizarea elevilor cu rigorile acestui tip de examen, iar pe de altă parte, ajutorul acordat acestora pentru a conştientiza nivelul de pregătire, înainte de Bacalaureat, şi de a lua măsuri în consecinţă pentru îmbunătăţirea rezultatului final.

REZULTATE SIMULARI BACALAUREAT EDU.RO. NOTE BAC EDU.RO. Subiectele au fost unice, la nivel naţional, respectiv diferenţiate, în funcţie de filieră, profil şi specializare, fiind elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în conformitate cu modelele de subiecte publicate încă din luna noiembrie 2014 pe site-ul http://subiecte2015.edu.ro.

Notele obţinute la simulările nationale se pot trece in catalog, doar la solicitarea elevului. De asemenea, rezultatele trebuie analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Stiri pe aceeasi tema

Modificari la Legea Educatiei: Elevii vor putea fi membri in consiliile de administratie a scolilor

Cristiana Petrariu Bota

Presedintele Academiei Romane: In universitatile din Romania se poate studia ca in scolile de nivel peste mediu din lume

Ioana Badulescu

Universitatea din Bucuresti se alatura UBB Cluj si cere demiterea ministrului Educatiei: Actiunile sale au afectat grav sistemul de invatamant superior

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult