UAIC
Stiri locale

Rezultatele alegerilor pentru Senatul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi. Urmeaza alegerea noului rector al UAIC Iasi

La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi s-a desfasurat, luni, alegerile pentru desemnarea membrilor Senatului, atat pentru personalul didactic, cat si pentru studenti. Totodata, incepand de luni, 25 ianuarie si pana vineri, 29 ianuarie 2016, se vor depune candidaturile pentru pozitia de rector al Universitatii Alexandru Ioan Cuza, scrie Buna Ziua Iasi, care mai noteaza ca prima candidatura este una surprinzatoare, cea a conf. univ. dr. Adrian Muraru, de la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social Politice.

ALEGERI PENTRU SENATUL UNIVERSITATII

Personalul didactic si de cercetare al universitatii a fost invitat sa isi voteze reprezentantii in forul decizional al institutiei, respectiv in Senat. In total au fost 106 candidati pentru cele 51 de locuri din Senat ce apartin membrilor corpului profesoral al UAIC. Prezenta la vot a fost de 77.27%. Din totalul de 783 de persoane cu drept de vot, au fost prezente in total 695.

Oficialii de la Cuza au anuntat ca, astazi vor fi anuntate listele cu numele complete ale celor alesi!

INCEPE CURSA PENTRU ALEGEREA NOULUI RECTOR AL UAIC

In data de 4 februarie va avea loc primul tur pentru alegerea noului rector de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi. Aici, daca prezenta la vot nu va fi de minimum 50 la suta plus unu din cei cu acest drept, alegerile se vor relua pe data de 11 februarie. In continuare, daca nici la acest tur de scrutin, indiferent de numarul celor cu drept de vot prezenti, un candidat nu va obtine minimum 50 la suta din voturile exprimate atunci, pe data de 19 februarie se va mai derula un ultim tur de scrutin de alegere a rectorului unde, indiferent de numarul celor prezenti la vot, va fi ales rector cel care intruneste cele mai multe voturi din totalul celor exprimate si valabile.

Buna Ziua Iasi subliniaza ca pana acum si-au anuntat oficial candidaturile la sefia Universitatii Cuza urmatorii: prof. univ. dr. Tudorel Toader, decan al Facultatii de Drept si judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), decanul Facultatii de Filosofie si Stiinte Social- Politice, prof. univ. dr. Nicu Gavriluta si prof. univ. dr. Codrin Liviu Cutitaru, decan al Facultatii de Litere.

Incepand de luni (25 ianuarie – n.r.) si pana vineri, 29 ianuarie 2016, este o perioada destinata depunerii candidaturilor pentru pozitia de rector la Universitatea Cuza. In acest context, prima candidatura a fost una surprinzatoare: conf. univ. dr. Adrian Muraru de la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social Politice! „Astazi (ieri) si-a depus candidatura pentru pozitia de rector conf. univ. dr. Adrian Muraru, de la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice”, a confirmat Biroul Electoral Central (BEC) de la UAIC. 

Sursa: Buna Ziua Iasi

Stiri pe aceeasi tema

Zborul Wizz Air de la Constanta spre Londra, anulat pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu

Ioana Badulescu

Alte sase produse traditionale romanesti au fost atestate de Ministerul Agriculturii. Printre acestea se numara caltabosul, toba si drobul

Cristiana Petrariu Bota

Conducerea Spitalului Judetean Constanta si-a exprimat regretul fata de disparitia medicului Valeriu Neagoe

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult