7.6 C
România
16 octombrie 2021
Stiri locale

Rezultatul alegerilor de la UMF Iasi, o surpriza? Viorel Scripcariu este noul rector al UMF

ALEGERI UMF IASI. Rezultatul alegerilor din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi arata ca profesorul Viorel Scripcariu este noul rector al UMF. Viorel Scripcariu a obţinut 2665 de puncte, fiind primul pe 217 buletine de vot. Rezultatele au fost cunoscute inca din cursul noptii. Potrivit presei locale din Iasi, pe locul doi s-a clasat Norina Forna.

UPDATE: Noul rector al UMF Iasi este Viorel Scripcariu. Potrivit rezultatelor alegerilor de la UMF Iasi, Viorel Scripcariu s-a clasat pe primul loc, la o diferenta mica de Norina Forna, clasata pe locul doi.

Va prezentam in continuare lista candidatilor la functia de rector al UMF Iasi, punctajul si numarul buletine de vot in care acestia erau pe prima poziţie, potrivit datelor prezentate de Ziarul de Iasi:

Viorel Scripcariu a obţinut 2665 de puncte, fiind primul pe 217 buletine de vot, Norina Forna a avut 2767 de puncte, fiind aleasă prima pe cele mai multe buletine, 241, Radu Iliescu a strâns 2801 de puncte şi 95 de poziţii intâi, Ştefan Georgescu 2825 de puncte, fiind primul pe 56 de buletine, în timp ce Smaranda Luminiţa Iancu a avut cu un punct mai mult, 2826, având 46 de poziţii întâi. Pe ultimele două poziţii s-au clasat Mihai Chiriţa, cu 3115 puncte şi 17 poziţii întâi, şi Dragoş Pieptu cu 3301 puncte şi 53 de poziţii I.

Iti recomandam: Cine este Viorel Scripcariu, noul rector al UMF Iasi si cine va face parte din echipa de prorectori: Vom schimba tot ce a fost rau in universitate

STIRE INITIALA. Amintim ca rectorul, membrii Senatului si membrii consiliilor facultatilor din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa din Iasi au fost alesi, vineri, de catre profesori si studenti. Toate cadrele cu drept cu vot se prezinta, vineri, in sectia special amenajata in sala de sport a UMF.

Trei candidati au o sansa reala pentru a castiga functia de rector al UMF Iasi, potrivit presei locale. Este vorba despre profesorii Viorel Scripcariu, Stefan Georgescu si Norina Forna.

Iti recomandam si: Rectorul si membrii Senatului Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi sunt alesi vineri

Ziarul de Iasi noteaza, in cursul serii, ca s-a intrunit cvorumul in cazul alegerilor de la Medicina, iar pana la finalul zilei, organizatorii preconizeaza ca se va inregistra o prezenta cel puțin la fel de mare ca la votul pentru alegerea sefilor de departament – 86%.

Potrivit sursei citate, pana la ora update-ului, la urne s-au prezentat peste 90% din profesorii de la departamentele 1 și 2 de la Facultatea de Medicină Generală. Au început să voteze profesorii de la departamentele 3 și 4, unde prezența a ajuns deja la 60%, deși programul lor de votare nu a început de mult timp.

În cazul Facultății de Medicină Dentară, prezența la vot a fost de peste 90% până la ora 17:00, la fel și la Facultatea de Farmacie și de Bioinginerie Medicală.

Mai urmează să voteze profesorii de la departamentele 5 și 6 ale Facultății de Medicină Generală, urnele fiind deschise pentru toți cei care nu s-au putut prezenta încă la vot, până la ora 21:00.

Rezultatul votului pentru funcția de rector se va afla în jurul orei 01:00, precizeaza Ziarul de Iasi.

Stiri pe aceeasi tema

Aurelia Radulescu, o tanara din Rosiorii de Vede, s-a sinucis provocand un accident rutier din cauza sotului care o maltrata

Ioana Badulescu

Sinucidere la Timisoara! Un student la Medicina a fost gasit cu venele taiate intr-un apartament inchiriat

Ioana Badulescu

Rectorul UMF Iasi, dat in judecata pentru un presupus malpraxis

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult