Breaking News

Rezultatul alegerilor din Franta poate schimba Europa urmatorilor 50 de ani

Rezultatele alegerilor din Franţa ar putea schimba Europa următorilor 50 de ani, considera politologul Cristian Pârvulescu, care a declarat la RFI ca alegerile din Franţa au ca miză menţinerea Uniunii Europene puternice. Parvulescu apreciază că România va avea ocazia unei integrări mai strânse, dacă rezultatele la alegeri vor aduce la putere, în Franţa, pro-europeni. Analistul politic atrage atenţia că acest scrutin ar putea schimba Europa următorilor 50 de ani.

Niciunul dintre primii patru candidaţi crediţati cu şanse în Franţa nu au siguranţa unui loc în pentru finala ce se va stabili duminică. Mai mult sondajele îl arată foarte aproape şi pe Francois Fillon care îşi revine treptat după scandalul angajărilor fictive care i-a distrus Campania. El este creditat cu 20% din intenţiile de vot

Melenchon, a urcat semnificativ în preferinţele electoratului după dezbaterile electorale spre 19,5 dintre intenţii. Mesajul lui este ca vrea să crească taxele în mod progresiv şi propune ample proiecte de construcţie de locuinţe, dar dezvoltă şi o agendă eco.

Marine Le Pen a făcut din imigraţie şi securitate o temă centrală a campaniei sale. La câteva ore după incidental de la Paris, ea a cerut ca Franţa să reintroducă imediat controalele la graniţe şi să expulzeze toţi străinii care se află în vizorul serviciilor de informaţii.

Macron, fost ministru al Economiei în Guvernul socialist, susţine că soluţiile nu sunt atât de simple pe cât sugerează rivala sa. Dacă Macron şi Le Pen vor intra în al doilea tur de scrutin, fostul ministru al Economiei ar urma să câştige cursa pentru Elysee cu 65% din voturi, faţă de 35% Le Pen, arată un sondaj realizat pentru BFMTV.

Dacă Melenchon va intra în al doilea tur, el i-ar învinge şi pe Le Pen şi pe Fillon la diferenţă confortabilă, dar ar pierde în faţa lui Macron.

Macron, Le Pen şi Fillon şi-au anulat cu toţii mitingurile electorale programate pentru astazi, după atacul de la Paris, care i-a surprins în platoul postului de televiziune France 2, unde avea loc ultima dezbatere electorală. Ei şi-au exprimat solidaritatea faţă de forţele de poliţie.

Alegerile din Franţa au ca miză menţinerea Uniunii Europene puternice, spune la RFI, politologul Cristian Pârvulescu. El apreciază că România va avea ocazia unei integrări mai strânse, dacă rezultatele la alegeri vor aduce la putere, în Franţa, pro-europeni. Analistul politic atrage atenţia că acest scrutin ar putea schimba Europa următorilor 50 de ani, transmite RFI.

Stiri pe aceeasi tema

Cine va fi noul ministru de Finante. Ponta i-a transmis numele presedintelui Iohannis

Cristiana Petrariu Bota

Premierul: Invatamantul se va desfasura in sistem online atata timp cat nu se constata o reducere semnificativa a cazurilor

Ioana Badulescu

Rusia interzice exportul de îngrăşăminte agricole

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult