Risc de avalansa in Muntii Bucegi si Fagaras
Stiri locale

Risc de avalansa in Muntii Bucegi si Fagaras

Risc ridicat de avalansa in Muntii Bucegi si Fagaras. Potrivit buletinului nivometeorologic al Serviciului Regional de Prognoză a Vremii Sibiu, riscul producere a avalanşelor a crescut în ultimele 24 de ore, de la gradul unu la gradul doi, în Munţii Făgăraş (versantul nordic) şi Munţii Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine.

La peste 1.800 de metri, în masivele Bucegi şi Făgăraş este prognozat pentru marţi şi miercuri un risc de gradul doi de producere de avalanşe, ceea ce înseamnă moderat, scrie Agerpres.

„Zăpada nou depusă este uşoară, de tip pulver, fără aderenţă cu stratul mai vechi stabilizat şi îngheţat în partea superioară, peste care poate aluneca cu cu uşurinţă. În zonele unde s-au format depozite însemnate, există riscul declanşării avalanşelor de zăpadă proaspătă, atât spontan, cât şi la suprasarcini”, se arată în buletinul nivometeorologic emis marţi.

La altitudine de sub 1.800 de metri, în masivele Bucegi şi Făgăraş riscul de producere de avalanşe este de gradul unu, ceea ce înseamnă redus.

Stratul de zăpadă măsoară marţi dimineaţa 1,02 metri la Vârful Omu, 74 de centimetri la Bâlea Lac, 35 de centimetri la Sinaia, 12 centimetri la Fundata şi 9 centimetri la Predeal.

Stiri pe aceeasi tema

Accident grav la Mintia, langa Deva. Patru persoane sunt in stare grava, traficul pe DN2 a fost blocat

Cristiana Petrariu Bota

Cristiana Pirsoi, medic de familie in Craiova, s-a stins din viata in urma infectiei cu coronavirus

Cristiana Petrariu Bota

Gheorghe Stefan vrea in arest la domiciliu din cauza unor probleme grave de sanatate

Corina Alexandru

1 comment

Avatar
Mihai 9 ianuarie 2016 at 9:45 am

Lucru de acasa pe calculator. 100-285 de euro lunar! Se cauta persoane care sa colaboreze intr-un proiect ce presupune publicitate online pentru piata de carti electronice.
Necesita :
– calculator
– conexiune internet
– cunostiinte minime pc
Pentru mai multe detalii, contactati unul dintre membrii echipei, la adresa de email: deaconu0mihai@yahoo.com

Raspuns

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult