9.3 C
România
25 octombrie 2020
Risc de avalansa in Muntii Bucegi si Fagaras
Stiri locale

Risc de avalansa in Muntii Bucegi si Fagaras

Risc ridicat de avalansa in Muntii Bucegi si Fagaras. Potrivit buletinului nivometeorologic al Serviciului Regional de Prognoză a Vremii Sibiu, riscul producere a avalanşelor a crescut în ultimele 24 de ore, de la gradul unu la gradul doi, în Munţii Făgăraş (versantul nordic) şi Munţii Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine.

La peste 1.800 de metri, în masivele Bucegi şi Făgăraş este prognozat pentru marţi şi miercuri un risc de gradul doi de producere de avalanşe, ceea ce înseamnă moderat, scrie Agerpres.

„Zăpada nou depusă este uşoară, de tip pulver, fără aderenţă cu stratul mai vechi stabilizat şi îngheţat în partea superioară, peste care poate aluneca cu cu uşurinţă. În zonele unde s-au format depozite însemnate, există riscul declanşării avalanşelor de zăpadă proaspătă, atât spontan, cât şi la suprasarcini”, se arată în buletinul nivometeorologic emis marţi.

La altitudine de sub 1.800 de metri, în masivele Bucegi şi Făgăraş riscul de producere de avalanşe este de gradul unu, ceea ce înseamnă redus.

Stratul de zăpadă măsoară marţi dimineaţa 1,02 metri la Vârful Omu, 74 de centimetri la Bâlea Lac, 35 de centimetri la Sinaia, 12 centimetri la Fundata şi 9 centimetri la Predeal.

Stiri pe aceeasi tema

Asociatia MicNews.ro a oferit hainute, rechizite si dulciuri copiilor defavorizati din Bucuresti si Ilfov

Delia Ion

Primaria Iasi, vizata de perchezitii DNA. Ce acuzatii i se aduc primarului Gheorghe Nichita

Cristiana Petrariu Bota

Generalul Catalin Bahneanu, ranit intr-un accident rutier produs in judetul Constanta, in drum spre Baza Mihail Kogalniceanu

Cristiana Petrariu Bota

1 comment

Avatar
Mihai 9 ianuarie 2016 at 9:45 am

Lucru de acasa pe calculator. 100-285 de euro lunar! Se cauta persoane care sa colaboreze intr-un proiect ce presupune publicitate online pentru piata de carti electronice.
Necesita :
– calculator
– conexiune internet
– cunostiinte minime pc
Pentru mai multe detalii, contactati unul dintre membrii echipei, la adresa de email: deaconu0mihai@yahoo.com

Raspuns

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult