Risc de avalansa in Muntii Bucegi si Fagaras
Stiri locale

Risc de avalansa in Muntii Bucegi si Fagaras

Risc ridicat de avalansa in Muntii Bucegi si Fagaras. Potrivit buletinului nivometeorologic al Serviciului Regional de Prognoză a Vremii Sibiu, riscul producere a avalanşelor a crescut în ultimele 24 de ore, de la gradul unu la gradul doi, în Munţii Făgăraş (versantul nordic) şi Munţii Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine.

La peste 1.800 de metri, în masivele Bucegi şi Făgăraş este prognozat pentru marţi şi miercuri un risc de gradul doi de producere de avalanşe, ceea ce înseamnă moderat, scrie Agerpres.

„Zăpada nou depusă este uşoară, de tip pulver, fără aderenţă cu stratul mai vechi stabilizat şi îngheţat în partea superioară, peste care poate aluneca cu cu uşurinţă. În zonele unde s-au format depozite însemnate, există riscul declanşării avalanşelor de zăpadă proaspătă, atât spontan, cât şi la suprasarcini”, se arată în buletinul nivometeorologic emis marţi.

La altitudine de sub 1.800 de metri, în masivele Bucegi şi Făgăraş riscul de producere de avalanşe este de gradul unu, ceea ce înseamnă redus.

Stratul de zăpadă măsoară marţi dimineaţa 1,02 metri la Vârful Omu, 74 de centimetri la Bâlea Lac, 35 de centimetri la Sinaia, 12 centimetri la Fundata şi 9 centimetri la Predeal.

Stiri pe aceeasi tema

O profesoara de Geografie din Prisacani, Iasi, acuzata ca face videochat pe site-uri porno

Cristiana Petrariu Bota

Accident intre Movilita si Sinesti pe DN2, trei persoane au murit, alte patru au fost ranite

Ioana Badulescu

Accident in Ipotesti, Suceava, cinci oameni au fost raniti

1 comment

Avatar
Mihai 9 ianuarie 2016 at 9:45 am

Lucru de acasa pe calculator. 100-285 de euro lunar! Se cauta persoane care sa colaboreze intr-un proiect ce presupune publicitate online pentru piata de carti electronice.
Necesita :
– calculator
– conexiune internet
– cunostiinte minime pc
Pentru mai multe detalii, contactati unul dintre membrii echipei, la adresa de email: deaconu0mihai@yahoo.com

Raspuns

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult