-0.8 C
România
8 decembrie 2021
Ritualul lumanarii pentru o nunta laica
Recomandari

Ritualul lumanarii pentru o nunta laica

Doar pentru ca nu te vei casatori in biserica nu inseamna ca ceremonia ta ar trebui sa fie lipsita de ritualuri. Intr-adevar, casatoriile seculare au si multe obiceiuri. Adesea avem tendinta de a asocia nunta cu rochia alba de mireasa, lumanari nunta si de a merge prin biserica. Cu toate acestea, retine ca o ceremonie seculara poate lua si un caracter solemn datorita obiceiurilor pe care depinde de tine sa le pui la dispozitie.

Astazi, ne intereseaza o traditie prezenta cu ocazia unor uniri seculare, ritualul lumanarii.

Acest obicei destul de vechi are avantajul de a fi foarte usor de pregatit si de executat in ziua nuntii si, prin urmare, nu va necesita lucrari suplimentare in timpul pregatirilor!

De ce lumanari?

Lumanarea este in multe culturi un simbol al spiritualitatii. Aceasta lumina pe care o aprindem si o privim stralucitoare reprezinta pentru multi viata sau sufletul uman. Acest mic obiect promoveaza meditatia, poezia, aducand oamenii impreuna.

Este, de asemenea, un accesoriu cel mai estetic. Daca poti, asteapta pana la caderea noptii pentru a practica acest rit, pentru a experimenta un moment din ce in ce mai magic, calm si suspendat in timp.

De ce 4?

Alege sa aprinzi 4 lumanari in ziua nuntii tale dintr-un motiv foarte simplu. Prima lumanare reprezinta trecutul, a doua lumanare prezentul, a treia lumanare viitorul si in cele din urma cea de-a patra lumanare infinitul!

Ideea este sa alegi mai multe persoane cu care esti deosebit de aproape sa aprinzi succesiv toate aceste lumanari.

Cea din trecut trebuie luata de cineva care-ti reprezinta viata de tanara fata si baiat. Majoritatea cuplurilor casatorite isi aleg parintii pentru asta. O pot face daca doresc sa citeasca un mic text care evoca copilaria ta inainte sau dupa ce ai aprins lumanarea.

Acela din prezent trebuie aprins de cineva care are o importanta deosebita in viata ta actuala, care avanseaza alaturi de tine in fiecare zi. Ar putea fi fratii si surorile sau chiar prieteni apropiati, de exemplu.

Desigur, viitorul reprezinta viitorul tau si, prin urmare, poate fi luminat de copiii tai daca ai vreunul. In caz contrar, poti alege o persoana cheie in intalnirea cu sotul/sotia , cineva care iti permite, prin urmare, astazi sa iei in considerare acest viitor impreuna.

Cea a infinitului este rezervata pentru tine. Trebuie sa o aprinzi impreuna cu sotul/sotia ta, pentru ca este simbolul suprem al uniunii tale pe viata. Poti alege sa va spuneti dorintele reciproc dupa ce ati aprins ultima lumanare.

 

Stiri pe aceeasi tema

Vara 2021 în casele noastre: trendurile verii în design interior

Cristiana Petrariu Bota

Tratamente faciale profesionale – cea mai eficienta solutie pentru tenul gras

Cristiana Petrariu Bota

În pandemie, curățenia de primăvară trebuie să devină cu adevărat sustenabilă – unde se termină, de fapt, curățenia de primăvară

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult