15.3 C
România
18 septembrie 2021
Noile conditii de creditare ale BNR ii avantajeaza in sistemul de evaluare pe romanii cu salarii relativ mici
Economie

ROBOR la trei luni si-a continuat cresterea pe piata interbancara, ajungand la un nou record al ultimilor 4 ani si 4 luni

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a continuat să crească luni pe piaţa interbancară, ajungând la 3,24% pe an, de la 3,15% cât era vineri, un nou record al ultimilor 4 ani şi 4 luni, reiese din datele Băncii Naţionale a României (BNR).

O valoare mai mare a ROBOR la trei luni a fost înregistrată pe 5 martie 2014, respectiv 3,37% pe an.

Conform datelor BNR, la începutul acestui an, ROBOR la 3 luni se situa la 2,05%. În perioada similară a anului trecut indicatorul se situa la nivelul de 0,37% pe an.

În ceea ce priveşte indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, acesta a crescut la 3,29% pe an, de la 3,24% vineri.

ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale, a crescut la 3,31% pe an, de la 3,25% vineri, la fel ca şi indicele ROBOR la 12 luni, care a urcat la nivelul de 3,34% pe an, de la 3,31%.

Stiri pe aceeasi tema

Datoria Romaniei, in crestere. Statul roman se taraie din imprumut in imprumut

Cristiana Petrariu Bota

SALARIZARE 2016 – 2017. Decizia de majorare a salariilor ar putea arunca in aer economia Romaniei

Delia Ion

Anunt ANAF privind personalul cu functii de conducere din cadrul DGAF

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult