7.6 C
România
17 octombrie 2021
ROBOR
Economie

ROBOR: Se inregistreaza cel mai scazut nivel din ultimii trei ani si patru luni

Datele despre ROBOR arata ca valoarea acestuia pentru sase luni a scazut la nivelul minim din 28 septembrie 2017, pana in prezent. In acest moment este de 1.62%, mai mic decat valoarea de la sedinta precedenta de 1.63%.

Si valoarea IRCC este in scadere fata de raportarea anterioara. Valoarea pentru primul trimestru al acestui an este de 1,88%, mai mica decat cea din trimestrul 4 al anului trecut cand era de 2,17%.

Aceasta scadere de 0,29 puncte procentuale este luata in calcul pentru creditele accesate de populatie incepand cu mai 2019.

Valoarea IRCC este calculata pe baza dobanzii medii la care bancile se imprumuta intre ele si aplicata cu o intarziere de un trimestru fata de perioada de referinta, Valoarea aplicabila din ianuarie este calculata pe datele din iulie-septembrie. ROBOR reprezinta rata medie a dobanzii la care bancile romanesti se imprumuta intre ele in lei. Indicele se stabileste zilnic de BNR ca medie aritmetica a cotatiilor practicate de zece banci selectate de Banca Nationala.

Evolutia dobanzilor pe piata monetara este de obicei corelata cu evolutia randamentelor la titlurile de stat.

Stiri pe aceeasi tema

ANAF va opera din 11 ianuarie Registrul central electronic pentru conturi de plati si conturi bancare

Teodora Badescu

Posta Romana ar putea fi preluata de catre operatorul belgian de servicii postale bpost

Corina Alexandru

NOUL COD FISCAL, in vigoare din 2016, va fi pe intelesul tuturor, da asigurari premierul

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult