-2.4 C
România
5 decembrie 2021
Roboti in locul profesorilor la o scoala din Finlanda. Elias vorbeste 23 de limbi straine si danseaza Gangnam Style
IT/Stiinta

Roboti in locul profesorilor la o scoala din Finlanda. Elias vorbeste 23 de limbi straine si danseaza Gangnam Style

O şcoală din Tampere, Finlanda, foloseste doi roboți la catedră, în locul profesorilor. Inlocuirea profesorilor cu roboti este un proiect al autorităţilor finlandeze prin care învăţatul sa devina mult mai plăcut pentru elevi. Proiectul-pilot va dura un an. Cei doi profesori predau limbi straine si matematica.

Cei doi roboți umanoizi se numesc Elias și OVObot si au fost însărcinați să preia clasele de limbi straine și matematică. Elias a fost conceput dupa un proiect NAO. Mașinile NAO au fost inițial proiectate și dezvoltate de compania franceză Aldebaran Robotics, acum SoftBank Robotics, o divizie a gigantului de comunicații din Japonia care deține acum Boston Dynamics.

Robotul Elias poate vorbi și înțelege 23 de limbi diferite. Software-ul său a fost conceput pentru a ajuta la înțelegerea nivelurilor de limbă și a cerințelor specifice ale fiecărui copil.

Elias se bazează pe robotul umanoid asociat NAO . Compania de software educațională Utelias a dezvoltat un program special pentru platforma care îi permite să predea limbi copiilor mici.

Elias, unul dintre roboti, are doar 30 de centimetri şi este noul profesor de limbi străine din această şcoală. Are o răbdare ieşită din comun, vorbeşte 23 de limbi străine şi… dansează Gangnam Style.

„E amuzant, interesant şi sunt puţin uimită”, spune o elevă.  „Cu ajutorul unui robot, copiii pot exersa fără să le fie teamă că fac greşeli, un robot e mai uşor de abordat”, adaugă Johanna Hemminki, directoare companie producătoare.

Elias este echipat cu un soft care stabileşte nivelul de cunoaştere al elevilor. Prin urmare, îşi adaptează întrebările la nivelul fiecăruia dintre ei şi le transmite profesorilor rezultatul.

„Ideea principală este ca elevii să se implice, să fie motivaţi, activi. Elias este una dintre metodele prin care poţi aduce în sala de clasă diferite tipuri de activităţi”, spune Riika Kolunsarka, profesoară.

Elias nu e singur, mai are un coleg la fel ca el. Se numeşte Ovobot, seamănă cu o bufniţă şi este profesor de matematică la aceeaşi şcoală.

Restul profesorilor pot sta, însă, liniştiţi: roboţeii încă nu au învăţat cum să menţină disciplina la clasă, aşa că posturile lor sunt, cel puţin pentru moment, sigure.

Stiri pe aceeasi tema

Apple Inc. va testa trei vehicule autonome din modelul Lexus RX450h

Delia Ion

Facebook ii spioneaza pe internautii din intreaga lume, sustine autoritatea de protectie a datelor din Belgia

Cristiana Petrariu Bota

SUPER LUNA. Pe 14 noiembrie, luna va fi mai cel mai aproape de Pamant in Secolul 21

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult