Romanca Daniela Rus, director al Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) din cadrul Massachusetts Institute of Technology (MIT)
Breaking News IT/Stiinta

Romanca Daniela Rus, director in cadrul Massachusetts Institute of Technology (MIT), a fost numita membra a Consiliului Consultativ al presedintelui SUA

Romanca Daniela Rus, director al Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) din cadrul Massachusetts Institute of Technology (MIT), a fost numita membra a Consiliului Consultativ al presedintelui SUA, Donald Trump. Prof. Daniela Rus va face parte din Consiliul Consultativ pe Stiinta si Tehnica al presedintelui SUA.

Daniela Rus este o romanca de geniu si unul dintre cei mai respectati profesori de la Massachusetts Institute of Technology (MIT). Ea construieste viitorul omenirii in laboratoarele americanilor, activitatea sa fiind in domeniul roboticii, informaticii si inteligentei artificiale.

In proiectia sa despre viitor, in viata cotidiana vor fi integrate masini autonome, capabile sa conduca, sa zboare, sa opereze pacienti singure, cu o acuratete apropiata de perfectiune.

”Cel mai mare vis al meu este sa traim intr-o lume cu masini universale, cu roboti universali integrati in activitatile de zi cu zi, care sa ne ajute cu treburile cotidiene”, spune Daniela, intr-un articol publicat de MIT Technology Review.

Daniela este o castigatoare a unei burse MacArthur in 2002. A devenit renumita la nivel mondial pentru munca si cercetarile sale in domeniul sistemelor multi-robort, al robotilor reconfigurabili si al algoritmilor de control al robotilor.

Are in palmares Premiul National Science Foundation Career si figureaza pe lista unor asociatii importante: Association for the Advancement of Artificial Intelligence, IEEE, AAAS, si Fundatia Alfred P. Sloan.

Stiri pe aceeasi tema

Dacian Ciolos este premierul desemnat de presedintele Iohannis

Cristiana Petrariu Bota

Europa cu trei cercuri concentrice, un profund psyche pentru natiunile aflate astazi in jocul european?

Ioana Badulescu

Curtea Constitutionala admite sesizarea presedintelui Iohannis privind functionarii publici trimisi in judecata

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult