Romania a castigat patru medalii de aur si cinci de argint la Campionatele Europene de haltere

Delia Ion
By Delia Ion martie 29, 2018 23:12

Romania a castigat patru medalii de aur si cinci de argint la Campionatele Europene de haltere

Zi excelenta pentru sportivii nostri la Campionatele Europene de haltere pentru seniori care se desfasoara in aceste zile in Sala Polivalenta din Complexul Olimpic de la Izvorani. Colectia de medalii a nationalei noastre s-a imbogatit cu noua medalii: patru de aur si cinci de argint.

Romancele au facut spectacol la categoria 63 de kilograme. Campioana mondiala Loredana Toma (22 de ani) si-a reconfirmat valoarea si a incheiat competitia cu trei medalii de aur: 105 kg la smuls – 131 kg la aruncat – 236 kg la total. Pe locul doi, la toate cele trei ierarhii s-a clasat o alta romanca, Irina Lepsa: 97 kg la smuls – 122 kg la aruncat – 219 kg la total. Ambele sportive sunt legitimate la CS Olimpia Bucuresti.

Ziua s-a incheiat cu intrecerile categoriei 77 kg masculin, unde Romania a fost reprezentata de fostul medaliat olimpic Razvan Martin (bronz la JO 2012, la 69 kg). Martin a reusit un concurs bun, cu trei medalii. A inceput cu aur la smuls, dupa ce a ridicat 158 kg. Marele favorit, albanezul Daniel Godelli a ratat toate cele trei incercari si a iesit din concurs.

A urmat procedeul aruncat, unde Martin a ridicat din prima 185 kg, apoi a ratat la urmatoarele doua incercari. Romanul de la CSM Bistrita a fost depasit de germanul Nico Muller, care a reusit o performanta de 191 kg. Aceasta i-a permis sa-si adjudece aurul atat la aruncat, cat si la total.

De la inceputul competitiei, delegatia Romaniei a cucerit nu mai putin de 20 medalii, dintre care 7 de aur – 7 de argint – 6 de bronz.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.