Romania a cucerit medalia de aur in proba feminina de dublu rame la Campionatul European de Canotaj

Delia Ion
By Delia Ion mai 28, 2017 15:25

Romania a cucerit medalia de aur in proba feminina de dublu rame la Campionatul European de Canotaj

Romania a urcat din nou pe cea mai inalta treapta a podiumului la Campionatele Europene de canotaj de la Racice (Cehia). Laura Oprea si Madalina Beres au devenit campioane europene la dublu rame dupa ce au devansat in finala echipajele din Danemarca si Marea Britanie.

Succesul de la dublu rame a venit la o zi dupa ce Romania se impusese si in finala feminina de la patru rame, in componenta Beatrice Parfenie, Elena Alina Popa, Cristina Popescu si Georgiana Parascanu.

Romania a cucerit duminica si medalia de argint in proba masculina de patru rame. Echipa formata din Cristian Ivascu, Vlad Dragos Aicoboae, Marius Vasile Cozmiuc si Ciprian Tudosa aterminat pe 2 in 05 min 56 sec 070/1000, in spatele Italiei (05 min 54 sec 520/1000) dar in fata Rusiei (05 min 56 sec 860/1000).

Romania a ajuns la un bilant de trei medalii la Racice, doua de aur si una de argint. Aurul a fost cucerit sambata la patru rame feminin (Cristina Popescu, Alina Elena Pop, Beatrice Parfenie si Georgiana Parascanu) si duminica la dublu rame feminin (Madalina Beres si Laura Oprea). Tot duminica, Ionela Lehaci si Gianina Beleaga au ocupat locul 4 in proba de dublu vasle feminin categoria usoara.

Canotorii romani vor mai evolua duminica in doua finale, la 8+1 feminin (14,48) si 8+1 masculin (15,33).

Romania a aliniat la Campionatele Europene cel mai numeros lot din ultimii 12 ani, zece echipaje, compuse din 39 de sportivi.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.