Echipa de bob Romania - masculin
Sport

Romania a obtinut medalia de aur la Campionatele Europene de bob din Austria

Echipajul Romaniei de bob (masculin) a obtinut o medalie de aur la Campionatele Europene de bob, la tineret, categoria Under 23, o competitie care are loc in aceasta perioada in Austria, la Igls. Sportivii Tentea Mihai, Alexandru Bugheanu, Raul Dobre si Daroczi Ciprian, antrenati de profesorul Iulian Pacioianu sunt, asadar, Campioni Europeni.

Echipajul romanesc de bob 4 persoane masculin este format din Tentea Mihai, Alexandru Bugheanu, Raul Dobre si Daroczi Ciprian. Baietii nostri au reusit sa devanseze Letonia, o mare favorita a competitiei.

Bobul este singura disciplina de iarna unde Romania a bifat o medalie olimpica, in toata istoria participarilor sale la J0, in editia din 1968 de la Grenoble, cand echipajul de bob 2 persoane masculin, format din Ion Panturu si Nicolae Neagoe a castigat medalia de bronz.

O alta surpriza placuta pentru Romania este si echipajul de bob 2 feminin al Romaniei, format din Andreea Grecu- pilot si Teodora Vlad – impingator, echipaj care s-a clasat pe locul 4 la Campionatele Europene de seniori. Cu cateva zile inainte, fetele noastre au obtinut medalia de aur la Cupa Europei la bob, competitie desfasurata in Germania.

Image may contain: one or more people and outdoor

Articole asemănătoare

Muhammad Ali a murit! Campionul mondial la box suferea de Parkinson de 32 de ani

Lucy Ionesco

Sepp Blatter a demisionat de la conducerea FIFA

Lucy Ionesco

Diego Maradona a murit in saracie, sustine ziaristul argentinian Luis Ventura

Ioana Badulescu