Romania a trecut la ora de vara. Ceasurile au fost date inainte in peste o suta de state ale lumii

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu martie 25, 2018 09:29

Romania a trecut la ora de vara. Ceasurile au fost date inainte in peste o suta de state ale lumii

România a trecut, în această noapte, la ora de vară. Ora 3:00 a devenit ora 4:00, iar ziua de duminica este cea mai scurtă zi din 2018. De duminica şi până pe 28 octombrie, când România va reveni la ora de iarnă, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore. Ceasurile au fost date înainte în peste o sută de state ale lumii.  

Recent, Parlamentul European a cerut Comisiei Europene să evalueze avantajele şi dezavantajele schimbării orei de iarnă şi de vară, nefiind exclusă renunţarea la această schimbare a orei.

Si CFR Călători si-a adaptat programul la ora oficială de vară, dar mersul trenurilor nu a fost modificat – anunţă compania.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 3:00, care a devenit ora 4:00, şi-au continuat mersul până la staţia de destinaţie.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea la ora de vară se face în acelaşi timp, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina şi Bulgaria, garniturile vor circula după graficele din mersul de tren în vigoare.

Călătorii pot găsi informaţii suplimentare despre orarul curselor feroviare pe pagina de internet a companiei, la numerele de telefon speciale sau direct în gări.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.