ALEGERI LOCALE 2017.
Breaking News

ROMANIA A ALES! Prezenta la vot de 39,4% la nivel national, pe Bucuresti – 41,6%. UPDATE

ALEGERI PARLAMENTARE. Duminica, 11 decembrie, aproape 19 milioane de romani si-au putut exercita votul pentru alegerea senatorilor si deputatilor, pentru urmatorii patru ani. In peste 18.000 de sectii au fost asteptati sa voteze toti romanii care au implinit 18 ani, de la ora 7 pana la ora 21.00. Aproximativ 6.500 de candidati s-au lansat in cursa electorala si duminica seara astepta cu sufletul la gura sa afle ce au ales romanii.

ALEGERI PARLAMENTARE. ORA 21.05: Prezenta la vot la nivel national a fost 39,4%, iar la nivel de Bucuresti – de 41,6%. Peste 90.000 de romani au votat in diaspora pana la ora 19:00, cei mai multi in Republica Moldova, Italia si Spania.

ALEGERI PARLAMENTARE. ORA 20.25: 7,59 milioane de alegatori, din 19 milioane, au votat pana la ora 20:00. Judetele din sudul tarii se afla in topul votantilor. Prezenta masiva la vot se inregistreaza in urban fata de rural. Asadar prezenta la nivel national la ora 20.00 este de 38,65%. In Bucuresti, 40,24%.

ALEGERI PARLAMENTARE. ORA 19.47: Prezenta la vot la ora 19.45 arata ca 7 milioane de romani (39%) au votat.

ALEGERI PARLAMENTARE. ORA 17.10: Prezenta la vot la nivel national la ora 17.10 era de 31,5%, potrivit datelor Biroului Electoral Central (BEC). Judetele fruntase sunt Olt (peste 38%) si Teleorman, cea mai scazuta prezenta la urne fiind in Maramures. In Bucuresti prezenta este de peste 32%. Prezenta cea mai mare la vot in strainatate se inregistreaza in Rep. Moldova, unde peste 23.000 de oameni s-au prezentat la urne in cele 35 de sectii de votare.

ALEGERI PARLAMENTARE. ORA 16.25: Peste 5,3 milioane de romani au votat in tara, arata datele Biroului Electoral Central (BEC). Asta inseamna un procent de peste 28%.

ALEGERI PARLAMENTARE. ORA 16.15: Prezenta la vot la ora 16.00 la nivel national era de 27,8%. La nivelul municipiului Bucuresti prezenta la vot era de 28,5%. Judete fruntase: Olt – 33,7%, Teleorman – 33,5%, Hunedoara – 31,5%, Botosani – 31,3%.

ALEGERI PARLAMENTARE. ORA 12.15: Fostul presedinte Ion Iliescu a ajuns la sectia de votare de la Jean Monnet. La iesire, Iliescu a declarat: „Rezultatele per ansamblu sa respecte dorinta oamenilor. E in interesul fiecaruia sa fie prezenta la vot”.

ALEGERI PARLAMENTARE. ORA 12.10: Pana la aceasta ora, 2,5 milioane de romani si-au exprimat votul. Prezenta la vot a depasit 14% la nivel national. Teleorman, Olt si Dolj raman in continuare in topul judetelor cu cei mai multi votanti.

ALEGERI PARLAMENTARE. ORA 11.50: Prezenta la vot la aceasta ora este de peste 10%, in Bucuresti prezenta la vot este de peste 11%. Teleorman (17%), Olt, Dolj si Dambovita sunt judetele fruntase.

ALEGERI PARLAMENTARE. ORA 11.15: In topul primelor 30 de sectii de votare din strainatate 28 de sectii din Republica Moldova si sectiile de la consulatele generale din Kandahar si Dubai.

ALEGERI PARLAMENTARE. ORA 10.16: Au votat Nicusor Dan si fostul premier Victor Ponta. Fostul lider al PSD a declarat ca a votat pentru a scoate Romania din mocirla. „Am votat pentru noi, mocirla. Azi e ziua in care trebuie sa ne luam tara inapoi. E prima data cand am votat cu cine vreau eu la Targu Jiu”, a spus Ponta.

ALEGERI PARLAMENTARE. ORA 10.07: A votat si fostul presedinte Traian Basescu la Liceul Xenopol din Bucuresti. El a  venit insotit de sotia sa. „Am votat cu gandul la un guvern care sa genereze politici pe cele trei mari domenii in care daca nu facem ceva. Am votat cu gandul al o majoritate care sa nu incerce sa puna sub control politic justitia, cu gandul la o justitie care sa inteleaga ca respectarea drepturilor fundamentale este urgenta zero. Eu sper ca romanii vor merge in numar mare la vot. Sunt convins ca PMP poate sa intre in Parlament”, a spus Traian Basescu.

ALEGERI PARLAMENTARE. ORA 09.55: La aceasta ora prezenta, la vot la nivel national este de 4,53%. Teleorman, Olt si Dambovita sunt judetele fruntase.

ALEGERI PARLAMENTARE. ORA 09.39: Presedintele PSD, Liviu Dragnea a ajuns la sectia de votare de la Scoala Generala Mircea cel Batran. „Azi am votat pentru cresterea economiei, pentru locuri de munca, pentru pensii si salarii mai mari, pentru taxe si impozite mai mici si pentru a-i sprijini pe oamenii de afaceri, sa-i sprijinim pe tineri sa-si cumpere o casa. Vreau ca romanii sa se simta acasa in tara lor. Am votat pentru o guvernare competenta si responsabila de maine. Sper ca romanii sa vina la vot si sa faca diferenta intre realitate si vorbe, intre manipulare si vorbe. Doamne Ajuta”, a declarat Dragnea.

ALEGERI PARLAMENTARE. ORA 09.33: La nivel national, prezenta la vot este de 3,5%, iar pe Bucuresti este de 3%. Fruntas la prezenta la vot este judetul Teleorman, in coada clasamentului se afla Maramures.

ALEGERI PARLAMENTARE. ORA 09.20: Pana acum prezenta la vot este de circa 3%, arata datele BEC. Teleorman, Olt si Dambovita au prezenta la vot de peste 4 procente.

ALEGERI PARLAMENTARE. ORA 09.15: La Zalau voteaza la aceasta ora premierul Dacian Ciolos. „Cei care merg astazi la vot sunt cei mai indreptatiti sa conteste viitorul Parlament. Este cel mai important lucru libertatea de a ne putea alege reprezentantii. A fost castigata greu, sa nu o desconsideram. Avem cu totii datoria sa incercam sa facem ca lucrurile sa mearga bine in tara in care ne-am nascut”, a declarat premierul Ciolos.

ALEGERI PARLAMENTARE. ORA 09.00: Presedintele Klaus Iohannis a votat la Liceul Jean Monnet in jurul orei 09.00.”Va invit pe toti sa mergeti la vot. Personal am votat pentru o Romanie prospera si puternica”, a spus Klaus Iohannis.

ALEGERI PARLAMENTARE. ORA 08.33: Prezenta la urne pana al aceasta ora: 1,68%. Judete fruntase: Olt, Teleorman, Dambovita, Calarasi, Giurgiu; judete codase: Maramures, Sibiu, Bistrita. In strainatate au votat 3.558 romani

ALEGERI PARLAMENTARE. ORA 08.05: Prezenta la urne pe tara, la alegerile parlamentare, a fost, duminica, pana la ora 8,00 de 1,8040%, conform site-ului oficial al Biroului Electoral Central (BEC).

ALEGERI PARLAMENTARE. ORA 07.30: Aproape 19 milioane de alegatori, din 43 de circumscriptii electorale, sunt asteptati duminica la vot, pentru a-i alege pe cei 448 de parlamentari care vor forma Parlamentul Romaniei in urmatorii 4 ani. Sectiile de vot s-au deschis la ora 7:00 si se inchid la ora 21:00.

Procesul de vot in cadrul alegerilor parlamentare a debutat la sectia de votare nr. 18 din Auckland, Noua Zeelanda, la ora locala 7.00 (20.00, ora Romaniei), transmite news.ro. Romanii din Noua Zeelanda sunt primii care pot sa-si exercite dreptul la vot la alegerile parlamentare, la sectia nr. 18 din Auckland. Deschiderea sectiei din Auckland va fi urmata de sectiile de votare din Australia si cele din Japonia.

Procesul electoral se va incheia luni la ora 7:00 (ora Romaniei), pe Coasta de Vest a SUA (sectiile de vot de la Los Angeles, Sacramento, Seattle, San Francisco, Las Vegas si Portland) si la Vancouver in Canada.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. SUA: Membrii comisiilor secţiilor de votare de pe coasta de Est şi-au încheiat simulările stabilite pentru ziua alegerilor, potrivit TVR. Totul pentru a se familiariza cu noua tehnologie folosită din acest an. Pentru ziua votului, la New York este anunţată o furtună de zăpadă.

Secţia de votare de aici este în perfectă stare de funcţionare, a fost deja sigilată şi mâine va fi deschisă. Mai sunt încă 3 secţii de votare în 3 state în apropierea New York-ului. Se aşteaptă o prezenţă foarte slabă, din discuţiile cu membrii comunităţii de români, cu reprezentanţii secţiei.

Pe listele permanente, în această parte a Statelor Unite nu sunt mai mult de 10 oameni care s-au înscris! Din punctul de vedere al votului prin corespondenţă, şi-au manifestat dorinţa nu mai mult de 200 la nivelul întregii Americi.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. În ziua alegerilor, activitatea biroului electoral al secţiei de votare începe la ora 6,00, preşedintele având obligația de a verifica urnele, buletinele de vot şi ştampilele. Votarea va începe la ora 7,00 şi se va încheia la ora 21,00.

Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în România care în ziua votării se află în ţară îşi pot exercita dreptul de vot în baza unuia dintre următoarele acte: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic și carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare.

Programul serviciilor publice comunitare pentru evidența persoanelor a fost prelungit în această săptămână pentru a veni în sprijinul celor care doresc să meargă mâine la vot și nu dețin documente de identitate valabile. De asemenea, se lucrează până la ora 21, cu excepția câtorva localități unde programul va fi asigurat până la ora 20.

Pentru a preveni producerea unor evenimente grave în timpul votului, pompierii desfășoară activități de instruire cu personalul secțiilor de votare cu privire la modalităţile de evacuare a persoanelor și a materialelor, în cazul apariției unor situații de urgență.

În această săptămână, inspectorii ISU au finalizat acțiunile de prevenire a incendiilor la toate obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind remediate peste 5.400 de nereguli. În urma acestor controale au fost aplicate 6.083 de avertismente și 11 amenzi, în cuantum de 15.000 de lei.

Prefecții, subprefecții și aproximativ 45.000 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și lucrători de la alte structuri vor fi la datorie pentru a asigura climatul de ordine publică și legalitate necesar desfășurării alegerilor. Totodată, cadrele MAI vor verifica cu operativitate și imparțialitate toate sesizările privind săvârșirea de contravenții sau infracțiuni în legătură cu procesul de vot.

Pe parcursul zilei alegerilo, începând cu ora 8.00, vor fi făcute comunicări publice periodice, referitoare la activitățile structurilor MAI și situația incidentelor electorale.”

Stiri pe aceeasi tema

Ramas bun, Majestate! Mii de oameni ii aduc un ultim omagiu Regelui Mihai. Programul funeraliilor

Cristiana Petrariu Bota

RUSIA vs SUA: Obama respinge pozitia lui Putin care considera ca toti cei care i se opun lui Bashar al-Assad sunt teroristi

Cristiana Petrariu Bota

Comisia Juridica din Camera Deputatilor se intruneste de urgenta pentru cazul Elena Udrea

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult