Breaking News Social

Romania ar putea avea stare de alerta dupa data de 15 mai, cand expira starea de urgenta instituita prin decret prezidential

Guvernul si Presedintele analizeaza ipoteza declararii starii de alerta dupa data de 15 mai, cand expira starea de urgenta instituita prin decret de Klaus Iohannis. Este o masura necesara pentru a putea fi mentinute, legal, unele dintre restrictiile impuse pentru limitarea raspandirii noului coronavirus, cum ar fi inchiderea restaurantelor si a altor domenii de activitate cu public. 

Surse din Guvern au declarat pentru Digi24.ro ca miercuri, premierul Ludovic Orban va merge la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu Presedintele detaliile legate de ceea ce urmeaza dupa 15 mai, cand se asteapta o relaxare a restrictiilor impuse pana acum prin ordonatele militare.

Marti seara, la ora 19, are loc si sedinta conducerii PNL, pe acelasi subiect. Ministrii si liderii judeteni ai partidului discuta detaliile pentru ceea ce urmeaza dupa 15 mai.

Varianta starii de alerta este „in analiza”. ”Nu am luat nicio decizie, suntem in evaluari, functie de evolutia situatiei”, au explicat surse guvernamentale.

Potrivit legii, starea de alerta ”se refera la punerea de indata in aplicare a planurilor de actiuni si masuri de prevenire, avertizare a populatiei, limitare si inlaturare a consecintelor situatiei de urgenta”.

Conform OUG nr. 21/2004, pe timpul starii de alerta se pot dispune, cu respectarea prevederilor art. 53 din Constitutia Romaniei, republicata, masuri pentru restrangerea unor drepturi sau libertati fundamentale referitoare, dupa caz, la libera circulatie, inviolabilitatea domiciliului, interzicerea muncii fortate, dreptul de proprietate privata ori la protectia sociala a muncii, aflate in stransa relatie de cauzalitate cu situatia produsa si cu modalitatile specifice de gestionare a acesteia.

Starea de alerta nu trebuie aprobata de Parlament. Ea se aproba prin hotarare, de catre CNSSU, cu avizul premierului.

 

Stiri pe aceeasi tema

Profesie la mare cautare in Romania! Si tu poti incerca la Iasi, Cluj, Sibiu si Timisoara

Cristiana Petrariu Bota

EXTRAGERE LOTO 6 DIN 49 LIVE ONLINE 11 DECEMBRIE 2016. Premii interesante pentru jucatori la 6 DIN 49, NOROC SI JOKER

Delia Ion

Angajati SRI, care l-au avut pe Gabriel Oprea conducator de doctorat, renunta la titlul de doctor

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult