Romania trece de pragul psihologic de 10.000 de infectari cu noul coronavirus
Breaking News

Romania ar putea restrictiona circulatia pe timp de noapte din cauza pandemiei

Circulatia pe timp de noapte in Romania ar putea fi restrictionata din cauza pandemiei de coronavirus, a declarat, sambata, premierul Ludovic Orban, care a explicat ca in prezent se face o evaluare in ceea ce priveste rezultatele aplicarii masurilor aplicate pana acum.

Primul-ministru a precizat ca Guvernul are in analiza o eventuala decizie privind restrictionarea circulatiei pe timp de noapte, din cauza pandemiei, in conditiile in care tot mai multe localitati au trecut pragul de 3 cazuri de imbolnaviri la mia de locuitori.

“Avem in evaluare o astfel de decizie, vrem sa vedem in schimb efectul masurilor pe care le-am stabilit prin lege si prin Hotararea de Guvern de prelungire a starii de alerta in cazul depasirii indicelui de 3 la 1000. Se face evaluare pentru ca deja sunt localitati importante, printre care si Bucuresti, unde urmarim rezultatele aplicarii masurilor in vigoare”, a spus premierul.

Ludovic Orban a mai precizat ca, deocamdata, nu vor fi luate masuri suplimentare pentru alegerile parlamentare programate pe 6 decembrie.

In ultimele 24 de ore au fost raportate 4.761 de cazuri noi de COVID-19. Alti 73 de romani au murit din cauza infectiei cu coronavirus, in timp ce la ATI sunt internati 787 de pacienti COVID.

Pana sambata, 6.318 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 au decedat, iar in ultimele 24 de ore au fost raportate 73 de decese, dintre care 49 de barbati si 24 de femei.

Este vorba de pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Arad, Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Braila, Brasov, Calarasi, Caras-Severin, Constanta, Covasna, Dolj, Gorj, Harghita, Ialomita, Maramures, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Vaslui, Ilfov si Municipiul Bucuresti.

Articole asemănătoare

17 cadre medicale si 10 pacienti de la Spitalul Universitar din Bucuresti au fost testati pozitiv pentru COVID-19

Lucy Ionesco

Kovesi este citata astazi la Sectia de ancheta a magistratilor. Institutia atrage atentia ca atacurile grave la adresa independentei procurorilor reprezinta un pericol

Lucy Ionesco

Guvernul Romaniei, din nou in colaps! Premierul Mihai Tudose demisioneaza, dupa ce Dragnea i-a retras sprijinul politic

Ioana Badulescu