LOCUINTE EXECUTATE SILIT
Economie

Romania are cei mai multi proprietari de imobile din Europa, doar 4% din populatie sta cu chirie

Românii sunt „cei mai mari proprietari“ de imobile din Europa, doar 4% din populaţie locuind cu chirie, scriu jurnalistii de la Ziarul Financiar. O statistica Eurostat arata ca România se află pe primul loc în UE în ceea ce priveşte ponderea din populaţie care locuieşte în casă proprie mai degrabă decât cu chirie.

Românii preferă să fie proprietari, doar 4% din populaţie locuind cu chirie. În Germania ponderea e 50-50%, conform aceleiaşi surse.

Datele arată că cei mai mulţi proprietari sunt în ţările din Europa Centrală şi de Est, state care au fost sub regim comunist până acum 30 de ani. Ponderea chiriaşilor creşte cu cât economia este mai dezvoltată. Această situaţie poate fi explicată prin faptul că în timpul regimului comunist populaţia investea în bunuri materiale – casă, maşină -, iar această mentalitate s-a păstrat.

Călătoriile în afara ţării sau hainele unor branduri de top erau imposibil de achiziţionat, lucru care nu se întâmpla în Occident. Aceste obiceiuri se menţin şi astăzi, iar statistica Eurostat confirmă acest lucru.

Stiri pe aceeasi tema

Prețurile la alimente s-ar putea tripla în primăvară, avertizează producătorii agricoli

Ioana Badulescu

Contributia la sanatate, obligatorie. Romanii fara venituri vor plati 57 de lei pe luna

Cristiana Petrariu Bota

Suprematia dolarului, contestata de UE. Intre timp, SUA face presiuni pentru eliminarea Iranului din reteaua globala de plata SWIFT

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult