-3.4 C
România
18 ianuarie 2022
Reactorul de la Cernavoda a fost oprit, centrala functioneaza cu o singura unitate. Premierul a trimis Corpul de Control
Breaking News

Romania, fara energie nucleara! Unitatea 1 de la Cernavoda a fost deconectata de la Sistemul Energetic

Romania nu mai produce energie nucleara, dupa ce unitatea 1 de la Cernavoda a fos deconectata de la Sistemul Energetic National. Producatorul de energie Nuclearelectrica (SNN), care opereaza centrala nucleara din Cernavoda, a anuntat ca unitatea 1 a fost deconectata de la Sistemul Energetic National in dimineata zilei de joi, la ora 3:38, urmand sa fie reconectat in cursul acestei dupa-amiezi.

In consecinta, Romania nu va mai produce, astazi, energie nucleara pentru cateva ore. Economica.net noteaza ca si reactorul 2 este oprit pana vineri, acesta intrand in programul de oprire planificata pe 6 mai in vederea efectuarii lucrarilor de mentenanta planificate.

„In prezent, se efectueaza lucrari de reducere a gradului de sensibilitate a sistemului de excitatie a turbogeneratorului Unitatii 1 la perturbatii din sistemul energetic”, arata un comunicat al SNN.

Dupa finalizarea lucrarilor, Unitatea 1 a CNE Cernavoda va fi reconectata la Sistemul Energetic National in dupa-amiza zilei de 1 iunie.

„Sistemele centralei functioneaza conform proiectului si realizarea acestor lucrari nu implica niciun impact asupra securitatii nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populatiei si mediului inconjurator”, subliniaza compania.

In ceea ce priveste lucrarile aferente opririi planificate a Unitatii 2 a centralei nucleare de la Cernavoda, acestea se vor finaliza vineri, 2 iunie, zi in care reactorul va fi sincronizat la Sistemul Energetic National. Cele doua unitati de la Cernavoda asigura aproape 20% din productia totala de electricitate a tarii.

Stiri pe aceeasi tema

Protest de amploare in Bucuresti. Mii de romani au aprins lanternele in Piata Constitutiei la „Revolutia generatiei noastre”. UPDATE

Ioana Badulescu

Donald Trump si Jean Claude Juncker semneaza un armistitiu comercial SUA – UE. Relatia dintre cele doua puteri a intrat intr-o noua faza

Ioana Badulescu

Iulia Timosenko a fost testata pozitiv cu noul coronavirus si ar fi in stare grava

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult