Romania inregistreaza cel mai scazut nivel de acceptare a cardurilor din Europa

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iulie 3, 2019 13:21

Romania inregistreaza cel mai scazut nivel de acceptare a cardurilor din Europa

Romania inregistreaza cel mai scazut nivel de acceptare a cardurilor din Europa, cu 10 terminale POS la 1000 de locuitori, in timp ce media europeana este de aproximativ 30 de terminale la 1000 de locuitori, a declarat, marti, managerul de tara al VISA, Elena Ungureanu.

“In momentul de fata ne preocupa foarte mult gradul de acceptare a cardurilor in Romania: suntem la cel mai scazut nivel din Europa. Indicatorul la care ma refer este numarul de terminale la mia de locuitori, care in Romania este la 10 – avem 10 terminale POS instalate la 1000 de locuitori, iar media europeana este undeva la 30 de terminale la mia de locuitori, deci avem de 3 ori mai putin. Intr-adevar, daca ne uitam in Bucuresti sau in urbanul mare, stam bine, avem multe oportunitati sa le utilizam”, a afirmat Elena Ungureanu. 

Pe de alta parte, Elena Ungureanu a aratat ca in Romania sumele cheltuite pe carduri reprezinta un procent redus din totalul cheltuielilor populatiei, dar este in crestere.

“Romania este o piata eminamente de debit, cardurile au aparut recent in Romania, primul card a fost emis in 1995, deci inca ne place cash-ul ca si natiune. Sumele cheltuite pe card reprezinta 14% din cheltuielile totale ale populatiei, si ca si companie care activam in plati avem o oportunitate imensa. Dar sumele cresc foarte mult, spre exemplu la sfarsitul lui martie valoarea totala a tranzactiilor pe cardurile VISA a crescut cu 34%, fata de perioada similara din acelasi an (a anului trecut, n.red.). Si pe online cifra este la fel. Si numarul de tranzactii creste foarte mult. Din totalul tranzactiilor efectuate cu cardurile in Romania, avem 70% tranzactii facute la comercianti. Acesta este indicatorul la care noi ne uitam foarte mult. Deci chiar daca penetrarea in consumul final al populatiei este destul de redusa – 14%, avem un segment al populatiei careia ii place sa utilizeze foarte mult cardul si o face foarte des”, a mentionat reprezentanta VISA.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.