ROMANIA VOTEAZA! Prezenta la vot la alegerile europarlaentare si referendumul pentru justitie
Alegeri Breaking News Politica

ROMANIA ISI ALEGE VIITORII EUROPARLAMENTARI! Prezenta record la vot la alegerile europarlamentare. UPDATE

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019. Romania voteaza, duminica, pentru alegerile europarlamentare 2019 si referendumul pentru justitie. Romania isi decide viitorii reprezentanti in Parlamentul European, tara noastra avand 33 de mandate de deputat alocate in PE, dintr-un total de 751. HotWeek va tine la curent pe tot parcursul zilei cu cele mai noi date despre prezenta la vot anuntate de Biroul Electoral Central (BEC).

BEC va anunta defalcat pe parcursul zilei cifrele privind prezenta la vot la alegerile europarlamentare 2019 si la referendumul pentru justitie. Pentru ca referendumul sa treaca este necesar sa se prezinte la urne cel putin 30% din romanii cu drept de vot.

Potrivit Autoritatii Electorale Permanente, numarul total de alegatori inscrisi in Registrul electoral este de 18.987.675 de persoane, din care 18.835 nu au drept de vot din cauza unor interdictii.

Primele urne de vot s-au deschis in Noua Zeelanda, sambata, la 22.00, ora Romaniei (n.r. – duminica, ora 7.00 locala). Alaturi de romani, toti europenii din statele membre UE isi vor alege viitori reprezentanti in Parlamentul European pentru urmatorii 5 ani.

Romania are alocat un numar de 33 de locuri in PE, din totalul de 751 disponibile. Fiecare partid care participa la alegerile europarlamentare de anul acesta va primi un numar de mandate proportional cu numarul de voturi obtinute.

UPDATE: ORA 20:00: Prezenta la ora 18.39 Biroul Electoral Central a anuntat ca votul din diaspora nu va fi prelungit. Prezenta la vot la ora 20:00 era de 46,40 % la alegerile europarlamentare, 38,96% la referendum.

UPDATE: ORA 13:00: La aceasta ora se inregistreaza o prezenta record – 19,68%, adica 3,5 milioane de romani.

UPDATE ORA 12:50: Fata de alte alegeri, acum sunt cozi si la unele sectii de vot din Bucuresti si din tara, nu doar in Diaspora.

UPDATE: Prezenta la vot la alegerile europarlamentare 2019 si referendumul pentru justitie la ora 10.00

Prezenta la vot la alegerile europarlamentare este duminica, la ora 10:00, de 6,44 %, iar la referendum de 5,19 %. La alegerile parlamentare din 2016, prezenta la vot la ora 10:00 era 2,55 %, iar la europarlmentarele din 2014 era de 4,61%.

Conform datelor BEC, pentru alegerea europarlamentarilor romani, la sectiile de vot din tara si-au exprimat votul 1.178.217 de alegatori.

La referendumul pe justitie convocat de presedintele Klaus Iohannis si-au exprimat optiunea 949.922.de persoane.

Cei mai numerosi votanti sunt pana la aceasta ora cei din categoria 45 – 64 de ani.

Judetul Teleorman este pe primul loc in topul prezentei la europralamentare, cu 8.62 % prezenta, prezente mari inregistrandu-se si in Dambovisa, Olt, Dolj, Ilfov Giurgiu. Judete cu srezenta slaba sunt Vaslui, Suceava, Covasna.

In cazul referendumului, judetele cu prezenta mare sunt Tulcea, Maramures, Calarasi.

Sectiile de votare din tara s-au deschis la ora 7:00 si se vor inchide la ora 21:00.

Stiri pe aceeasi tema

Partidul Conservator va candida pe cont propriu la alegerile locale din 2016, dar va face aliante la alegerile parlamentare

Cristiana Petrariu Bota

Se implinesc 159 de ani de la Unirea Principatelor Romane, realizata sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza

Ioana Badulescu

Iohannis, dupa intalnirea cu ambasadorii UE: Toti s-au aratat ingrijorati. PSD voteaza legi cu dedicatie pentru Liviu Dragnea, amputand puterile presedintelui

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult