Romania, locul I la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori 2015
IT/Stiinta

Romania, locul I la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori 2015

Romania ocupa locul I pe natiuni la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori 2015. Lotul national de informatica – juniori a obtinut trei medalii de aur si o medalie de bronz la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori. Cu acest rezultat, echipa Romaniei a ocupat si in acest an locul I in clasamentul pe natiuni, anunta Ministerul Educatiei. La Balcaniada au concurat 38 de elevi din 9 tari.

Balcaniada de Informatica pentru Juniori 2015, aflata la a IX-a editie, s-a desfasurat in perioada 16-19 septembrie la Ohrid, in Macedonia.

INTERVIU cu Daniel Posdarascu, unul dintre cei mai buni informaticieni ai Romaniei

Medaliile de aur au fost obtinute de:

Ovidiu Razvan Harsan – elev in clasa a VIII-a la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti
Alexandru Petrescu – elev in clasa a VIII-a la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti
Andrei Ioan Nicolae – elev in clasa a VIII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti
Medalia de bronz a fost obtinuta de:
Maria Alexandra Udristoiu – eleva in clasa a VII-a la Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova

Lotul olimpic a fost insotit si coordonat de catre profesorii Eugen Nodea, de la Colegiul National „Tudor Vladimirescu” din Targu Jiu, si Ionel-Vasile Pit-Rada, de la Colegiul National „Traian” din Drobeta Turnu-Severin, se arata in comunicatul remis HotNews.ro de catre Ministerul Educatiei.

Tarile care au participat la Balcaniada: Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Polonia, Romania si Serbia.

HotWeek.ro iti recomanda si: Infomatrix sau despre lumea unei noi generatii. Interviu cu Eugenie Posdarascu, decanul Facultatii de Stiinte Exacte si Ingineresti din cadrul Universitatii Hyperion

La Olimpiada pot sa participe elevi cu varsta de cel mult 15 ani si jumatate. Fiecare echipa este formata din maximum 4 elevi. Limba oficiala este engleza, insa elevii isi pot folosi limba materna pentru a rezolva subiectele. Regulamentul balcaniadei de juniori prevede ca problemele vor fi formulate in engleza si apoi traduse de catre liderii echipelor in limba materna a elevilor.

Balcaniada se intinde de-a lungul a doua zile de concurs. In ambele runde ale competitiei, timpul de rezolvare a problemelor este de 5 ore.

Regulamentul stipuleaza ca aproximativ 50% dintre participanti trebuie sa fie medaliati. Vezi aici site-ul oficial al Olimpiadei Balcanice de Informatica pentru Juniori 2015

Este al doilea an consecutiv in care Romania se claseaza pe locul I pe natiuni la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori. Anul trecut, olimpicii romani au obtinut aceasta performanta cu 2 medalii de aur si 2 de argint. In 2013, lotul national si-a revendicat o medalie de aur si trei medalii de argint.

Stiri pe aceeasi tema

Cea mai puternica racheta din lume, care intr-o zi va duce oameni pe Luna sau pe Marte, este testata astazi la Cape Canaveral

Ioana Badulescu

MedLife a transmis in direct prima operatie pe creier din Romania cu ajutorul realitatii virtuale VR 360

Cristiana Petrariu Bota

Oamenii de stiinta au anuntat cat poate rezista noul coronavirus pe pielea umana

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult