6.5 C
România
16 octombrie 2021
FMI atrage atentia asupra riscurilor care planeaza asupra economiei mondiale si sistemului financiar
Economie

Romania nu vrea un nou acord cu FMI. Ministerul Finantelor: Avem nevoie de un plan serios de reforme

Noul Guvern condus de Dacian Ciolos nu vrea un acord cu FMI. Ministrul Finantelor, Anca Dragu Paliu, a declarat ca Romania nu are nevoie, in prezent, de un nou acord cu Fondul Monetar International (FMI) si a afirmat la audierile din Parlament ca tara noastra are nevoie de un plan serios de reforme care sa asigure continuarea cresterii economice.

Pe de altă parte, noul posibil ministru de Finanțe încearcă să împace și capra și varza – să mențină și Codul fiscal, dar și majorarea de salarii pentru bugetari. Pentru asta Anca Dragu Paliu va încerca o informatizare rapidă a Finanțelor, astfel încât statul să găsească mai mulți bani.

Declararațiile Ancăi Dragu Paliu în timpul audierilor în comisia de specialitate:

Există un alt set de întrebări referitoare la relațiile cu instituțiile internaţionale financiare, oportunitatea unui nou acord cu FMI. Fondul Monetar Internațional oferă sprijin financiar pentru țăriele aflate într-o situație financiară dificilă.

Nu mai e cazul României, FMI nu mai are un instrument care să ne intereseze. În acest moment avem nevoie de un plan serios de reforme, avem nevoie de aceste măsuri care să asigure reluarea, continuarea creșterii economice și punerea acestei creșteri pe baze sustenabile.

Prioritatea mea e de a asigura stabilitate şi predictibilitate fiscală, ar fi absolut neonest şi neserios să modificăm un Cod fiscal atât de intens dezbătut.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Stiri pe aceeasi tema

LEGEA AMNISTIEI FISCALE, adoptata de Parlament. Romanii scapa de Fisc si de executarea silita

Cristiana Petrariu Bota

Cine a cumparat Auchan Titan din Bucuresti

Cristiana Petrariu Bota

Actiunile Digi Communication au inregistrat scaderi de pret pentru a doua zi consecutiva

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult