Salariile profesorilor nu sunt o prioritate pentru Guvern. Cat de justificat este protestul din Invatamant anuntat pentru 1 iunie 2016?
Social

Romania, pe primul loc in UE privind coruptia in scoli. Vina le apartine atat elevilor, cat si profesorilor, iar efectele mitei se vad la Evaluarea Nationala

Romania este pe primul loc in UE privind coruptia in scoli, arata rezultatele unui sondaj realizat de Fundatia Europeana pentru Imbunatatirea Conditiilor de Viata si de Munca. Pe locurile doi si trei se afla Croatia si Ungaria.

“Vina le apartine atat elevilor, cat si profesorilor, iar efectele mitei se vad la Evaluarea Nationala”, spune la RFI, Iulian Cristache, presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti.

“Eu nu spun ca profesorul solicita, in mod expres, aceste cadouri, dar din moment ce primeste o data, este clar ca va primi si a doua oara, si a treia oara (…). Un buchet de flori si un cadou simbolic le poate primi oricine. Este, practic, o dovada de recunostinta fata de eforturile pe care le face un profesor. Dar cand vorbim de cadouri care costa 2.000, 3.000 de lei…Mi-a spus o doamna ca mai bine isi ducea copilul in sistemul privat. Pe grupul clasei, se discuta sa puna fiecare parinte cate 500 de lei pentru a lua cadouri pentru toti profesorii astfel incat sa dea note mari copiilor si sa nu le strice media pentru Evaluarea Nationala”, a mai spus Iulian Cristache.

Potrivit acestuia, parintilor le este teama sa sesizeze autoritatile pentru ca elevii sa nu fie marginalizati.

Interviul integral pe site-ul RFI

Stiri pe aceeasi tema

Andrei Chiliman, retinut de procurorii DNA. Vlad Moisescu, Ion Brad si Ioana Costescu audiati in dosar

Cristiana Petrariu Bota

Noul ministru al Educatiei ar fi tradus o carte din germana, desi nu stie aceasta limba

Cristiana Petrariu Bota

Examenul de medic specialist din Bucuresti, cu probleme. Candidatii din 11 comisii de examen au fost arondati gresit

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult