21.1 C
România
26 septembrie 2022
Romania are 24 de decese de coronavirus, 1.029 de cazuri confirmate si 94 de pacienti vindecati
Social

Romania pregateste un spital militar de campanie la Institutul Ana Aslan Otopeni pentru persoanele infectate cu coronavirus

Romania pregateste un spital militar de campanie la Institutul Ana Aslan Otopeni pentru persoanele infectate cu coronavirus. Ministerul Apărării Naționale (MApN) a demarat pregătirile pentru ridicarea unui spital destinat persoanelor infectate cu coronavirus. Va funcționa în incinta „Ana Aslan” Otopeni. 

Având în vedere numărul tot mai mare al persoanelor infectate cu coronavirus, 246, conform datelor oficiale disponibile până la această oră, Ministerul Apărării Naționale a demarat pregătirile pentru montarea unui nou spital destinat pacienților care au contactat agentul patogen. Este vorba despre ROL 2, care se va axa pe tratarea cazurilor ușoare și medii, de îndată ce va fi montat, acreditat și autorizat.

Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții instituției în cursul zilei de miercuri, 18 martie, montarea noii unități medicale ar urma să dureze aproximativ cinci zile. Trebuie spus că aceasta va funcționa în cadrul Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni.

Primele operaţiuni care se vor executa la faţa locului vizează pregătirea terenului pentru montarea containerelor şi echipamentelor necesare. Ulterior, vor fi desfăşurate activităţile de instalare a tuturor elementelor componente ale structurii medicale şi racordarea la utilităţi.

Nu este pentru prima dată când formațiunea medicală de nivel ROL 2 din cadrul MApN vine în sprijinul pacienților infectați cu un virus răspândit la nivel global. În trecut, spitalul a funcţionat ca secţie externă de boli infecţioase pentru combaterea virusului Ebola şi a fost parte componentă a exerciţiilor NATO „Saber Guardian 19” şi „Vigorous Warrior 19”, cele mai mari operațiune cu focus medical organizate până în prezent de Alianţa Nord-Atlantică în România.

Anunțul MApN despre noul spital destinat persoanelor infectate cu coronavirus

„Formaţiunea medicală ROL 2 va avea în compunere corturi medicale şi containere – care cuprind, printre altele, unităţi de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura urmând să devină operaţională, din punct de vedere administrativ, în circa 5 zile de la începerea lucrărilor de instalare, iar din punct de vedere medical, după parcurgerea etapelor de autorizare şi acreditare.

Formaţiunea medicală va funcţiona ca o entitate medicală adaptată patologiei infecţioase pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de infectare cu COVID-19.Din cadrul MApN, activitatea este sprijinită de Direcţia medicală, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila”, Statul Major al Forţelor Terestre, Statul Major al Forţelor Aeriene, Comandamentul Logistic Întrunit şi Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii.

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că are pregătite forţe şi mijloace gata sa intervină în orice moment, dar, suplimentar, are şi personal şi mijloace tehnice menţinute în rezerva acţională.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat, marţi seară, că au fost instalate 162 de corturi speciale, destinate triajului medical, dar şi pentru fluidizarea traficului la punctele de trecere a frontierei.

În acelaşi timp, Ministerul Apărării Naţionale va construi şi operaţionaliza un nou corp ce va avea servi ca spital militar de tip ROL II în incinta spitalului Ana Aslan”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Apărării Naționale.

Related posts

Profesorul Nicolae-Serban Tanasoca a murit, Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de condoleante

Ioana Badulescu

SFANTUL DUMITRU, sarbatorit pe 26 octombrie de Biserica Ortodoxa. Traditii si superstitii de Sfantul Dumitru

Lucy Ionesco

Focar de coronavirus la DSP Prahova, primul caz a aparut la o asistenta detasata de la ASSC Ploiesti

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult