Parlamentul European da cu Romania de pamant. Rezolutia adoptata la Strasbourg critica Guvernul roman privind functionarea justitiei si independenta presei
Economie

Romania, printre putinele tari din UE care castiga in materie de fonduri de coeziune. Propunere facuta la Strasbourg: 5 miliarde de euro in plus pentru tara noastra

In perioada de după 2020, România este printre puținele țări din estul UE care câștigă în materie de fonduri de coeziune. Conform propunerii Comisiei Europene, prezentată în 29 mai la Strasbourg, România câștigă 5 miliarde în plus față de perioada 2014-2020.

României i-ar putea fi alocată suma de 27,203 de miliarde de euro pentru fondurile de coeziune post 2020, o creștere cu 8% față de perioada actuală.

Aceasta este propunerea Comisiei Europene care intră acum în dezbaterea statelor membre. Se așteaptă ca discuțiile despre viitorul buget UE să fie cele mai dure din întreaga istorie a UE.

Alte state estice, ca Estonia, Lituania , Letonia si Cehia pierd fonduri în primul rând pentru că regiunile lor nu mai sunt considerate sărace.

Actuala viziune a Comisiei Europene este de a aloca mai multe fonduri sudului Europei si unor regiuni din Germania, în detrimentului celor din est care au fost răsfățate timp de 15 ani.

In plus, Bruxelles a adăugat aici si alte criterii de eligibilitate, cum ar fi rata șomajului tinerilor, clima, impactul migrației și criteriul controversat al respectării statului de drept.

Plățile se vor face în baza rezultatelor si nu doar bazat pe criterii „pur administrative”, a explicat comisarul Politicii regionale Corina Crețu.

Stiri pe aceeasi tema

MERCEDES va folosi propulsoare Renault pentru modelele din Clasa C

Bogdan

TOP FORBES 2015: Bill Gates este cel mai bogat om din tehnologie

Cristiana Petrariu Bota

300 de masini Volkwagen cu motor diesel Euro 5 nu mai pot fi vandute in Romania

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult