MApN: Comandamentele NATO din Romania vor functiona la Bucuresti
Externe

Romania, printre tarile cele mai implicate in actiunile NATO

Romania face parte dintr-un top sapte al celor mai implicate tari in actiunile NATO. Intr-un comunicat transmis de Comandamentul Aliat pentru Transformare, citat de Romania Libera, se precizeaza ca Romania face parte din grupul celor sapte tari considerate cele mai implicate in actiunile NATO.

“Aceste națiuni sunt principalii contributori la capacitățile NATO, prin contribuțiile lor naționale și prin bugetele alocate Apărării”, se mentioneaza in documentul citat.

În acest context, ambasadorii la NATO ai celor șapte țări au fost invitați, în ultimele zile, în SUA, la sediul Comandamentului Aliat pentru Transformare din Norfolk. De asemenea, cei șapte ambasadori au făcut și o vizită la bordul portavionului USS Dwight D. Eisenhower.

România este reprezentată la sediul NATO din Bruxelles de ambasadorul Stelian Stoian.

Alături de el, la vizita în SUA au participat ambasadorii la NATO ai Belgiei, Danemarcei, Portugaliei, Sloveniei, Spaniei și SUA.

Stiri pe aceeasi tema

Ministrul britanic de Externe Boris Johnson efectueaza o vizita in Romania

Ioana Badulescu

Scandal diplomatic intre Romania si Ungaria, dupa ce Tudose a afirmat ca cei care vor arbora un drapel secuiesc, vor flutura langa steag

Ioana Badulescu

Guvernul Cehiei va demisiona pe 29 noiembrie, Andrej Babis ar urma sa fie numit premier la inceputul lunii decembrie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult