19.5 C
România
25 septembrie 2023
Romania, rosie de la Prut pana la Tisa. Alina Gorghiu va ramane in istorie pentru declaratia din seara alegerilor
Politica

Romania, rosie de la Prut pana la Tisa. Alina Gorghiu va ramane in istorie pentru declaratia din seara alegerilor

Ziaristul Ion M. Ionita prezinta, intr-un comentariu publicat pe site-ul adevarul.ro, cinci motive pentru care PSD a castigat la scor alegerile parlamentare din 11 decembrie. Demisia Alinei Gorghiu vine prea tarziu si este prea putin, considera jurnalistul, care mai scrie ca Alina Gorghiu va ramane in istorie pentru declaratia ei din seara alegerilor, cand a spus ca propunerea – Ciolos viitor premier -„se joaca”. In acel moment, tocmai se anuntase ca PSD obtinuse o victorie zdrobitoare cu 45%, in timp ce PNL nu avea nici jumatate. Declaratia spune multe despre cauzele dezastrului PNL. 

Dintre toate judeţele ţării, PSD nu a câştigat acolo unde minoritatea maghiară a avut majoritatea, adică în Covasna, Harghita, Mureş şi Satu Mare şi în alte trei judeţe ardelene unde tradiţia votului anti-PSD s-a menţinut, în Alba, Sibiu şi Cluj. În rest, suntem sub culoarea roşie de la Prut până la Tisa. Cum s-a ajuns aici? Meritul este al învingătorului, concluzioneaza ziaristul Ion M. Ioniță pe adevarul.ro.

Iata cele cinci motive, in viziunea lui Ion. M. Ionita, pentru care PSD a obtinut un scor istoric la alegerile parlamentare.

1. Diabolizarea guvernului Cioloş a fost cartea câştigătoare.
2. Incompetenţa crasă a conducerii liberale. PNL s-a comportat ca un partid auto-suficient, arogant şi îmbuibat. Alina Gorghiu şi echipa au scufundat un partid în cinci luni, din iunie, când, de bine de rău, a avut 30%, la 20%, în decembrie.
3. PNL a avut ca misiune satisfacerea intereselor unui grup restrâns nereprezentativ pentru partid. Partidul a votat legi anti-liberale şi anti-capitaliste din interese pur-personale.
4. PNL a mimat reforma şi schimbarea figurilor politice la vârf. Partidul a făcut două-trei mutări de faţadă, dar nu a deschis uşile, nu a încurajat competenţa, nu a sprijinit găsirea de soluţii care să fie propuse societăţii româneşti.
5. Preşedintele Klaus Iohannis a greşit abordarea în campanie. Primul, neinvitarea liderilor PSD şi ALDE la Ziua Naţională. Al doilea, mesajul preşedintelui că nu îl va numi pe Dragnea. Ce va face preşedintele dacă PSD sprijinit de rezultatul de aproape 50% , îi va cere să-l numească pe Dragnea?

Comentariul lui Ion. M. Ionita poate fi citit in Adevarul

Iti recomandam si: Ponta: Iohannis trebuie sa nominalizeze cat mai repede premierul, un guvern interimar nu poate propune Legea Bugetului pe 2017

Presedintele interimar al PNL ar putea fi Raluca Turcan. Se tine cont de meritocratie si rezultatele obtinute la parlamentare

Alina Gorghiu a demisionat dupa rezultatele slabe de la parlamentare. Cine va fi noul presedinte al PNL dupa Conventia Nationala din februarie

 

 

Related posts

Premierul Ciolos: Eroilor martiri ai Revolutiei le datoram schimbarea pentru totdeauna a istoriei Romaniei

Lucy Ionesco

Basescu ataca: Muftiule, ciocul mic! Stii cumva de visul teroristilor de la Statul Islamic de a se extinde in Balcani si Europa Centrala?

Lucy Ionesco

Tudorel Toader: Cand am preluat mandatul am primit promisiuni ca nu vor fi presiuni politice. Voi prezenta un raport asupra activitatii DNA joia viitoare

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult