Imigranti in Europa
Breaking News

Romania, Serbia si Bulgaria si-ar putea inchide granitele pentru migranti. Anuntul, facut de premierul roman

Romania, Bulgaria si Serbia si-ar putea inchide granitele pentru migranti, daca Austria si Germania vor lua aceasta decizie, a anuntatpremierul roman Victor Ponta, aflat sambata la Sofia, in urma intalnirii cu premierii bulgar si sarb. Victor Ponta a precizat ca decizia privind inchiderea pentru migranti a frontierelor celor trei tari va fi luata daca Germania si Austria le vor inchide pe ale lor.

Masura anuntata de Victor Ponta va fi pozitia celor trei state la mini-summitul de duminica de la Bruxelles, relateaza Reuters. Bulgaria, Romania si Serbia vor fi pregatite sa-si inchida frontierele migrantilor, in cazul in care Germania si Austria vor face acest lucru, a declarat anterior premierul bulgar Boiko Borisov.

Declaratia premierilor din Romania si Bulgaria este un indiciu al disensiunilor dintre statele membre ale Uniunii Europene (UE) cu privire la modul in care sa gestioneze un aflux de sute de mii de migranti, dintre care multi fug din calea razboaielor din Siria, Irak si Afganistan. „Noi, cele trei tari, suntem pregatite, daca Germania si Austria isi inchid frontierele, sa nu ne lasam tarile sa devina zone-tampon. Vom fi pregatiti sa inchidem frontierele”, a declarat Borisov pentru presa.

„Noi ne indeplinim obligatiile, noi suntem solidari cu toata Europa”, a spus Ponta. „Dar responsabilitatea nu le poate reveni doar unor tari”, a adaugat el. „Daca vor exista tari care isi vor inchide frontierele sau care vor construi garduri, noi avem dreptul sa ne aparam in timp util”, a continuat Ponta. Ungaria a construit un gard pentru a-i impiedica pe migranti sa patrunda pe teritoriul ei si si-a inchis frontiera cu Croatia, punand Slovenia in situatia de a-i urma exemplul si de ridica la randul ei un gard.

Presedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker i-a invitat duminica, la un mini-summit pe sefii de stat si de guverne din Austria, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Germania, Grecia, Ungaria, Romania, Serbia si Slovenia, plus organizatii-cheie implicate. Scopul reuniunii este sa ajunga la „concluzii operationale comune care sa fie implementate imediat”.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Stiri pe aceeasi tema

Incident nuclear in Muntii Ural, un nor radioactiv se afla deasupra Europei. Romania a activat celula de criza

Ioana Badulescu

Comisia Europeana: Economia Romaniei va incetini la 4,5% in 2018 si la 4% in 2019

Ioana Badulescu

UDMR: Nu sunt motive pentru suspendarea presedintelui Iohannis: Ar fi cea mai mare greseala politica daca cineva s-ar apuca acum de suspendarea sa

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult