7.9 C
România
26 septembrie 2021
Romania in Schengen
Externe

Romania si Bulgaria indeplinesc criteriile Schengen, anunta Comisia Europeana. Decizia este, insa, politica

Comisia Europeana a anuntat ca Romania si Bulgaria indeplinesc pentru aderarea la Spatiul Schengen, dar precizeaza ca decizia admiterii celor doua state in zona de libera circulatie este de natura politica. Anuntul a fost facut de Natasha Bertaud, purtatorul de cuvant al Executivului comunitar.

„Nu este o decizie care sa fie luata de Comisia Europeana, este o decizie politica ce trebuie luata de Consiliul Uniunii Europene si de Consiliul European”, a spus Natasha Bertaud.

In urma cu cateva ore, vicepremierul bulgar Meglena Kuneva afirma ca admiterea Bulgariei si Romaniei in Spatiul Schengen este parte a solutiei pentru depasirea crizei imigrantilor din Uniunea Europeana.

„Admiterea Bulgariei si Romaniei in sistemul de libera circulatie Schengen este parte a ecuatiei securitatii comune a Uniunii Europene”, a declarat Meglena Kuneva.

„Fiind expusa valurilor de refugiati, dar si tara de tranzit in acelasi timp, Bulgaria este foarte interesata sa existe o politica la nivelul UE si sa adere la Zona Schengen”, a subliniat vicepremierul bulgar. Aderarea la Schengen este cu atat mai relevanta in acest moment, cand se discuta despre securitatea frontierelor externe ale Uniunii Europene, a subliniat Meglena Kuneva.

Stiri pe aceeasi tema

Boris Johnson vrea sa acopere „lacune semnificative” in negocierile post-Brexit in doar cateva zile

Ioana Badulescu

Letonia, un paradis financiar agasant – Courrier International

Cristiana Petrariu Bota

Jobbik vrea ca Ungaria sa se alieze cu Marea Britanie si sa-si redobandeasca suveranitatea

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult