Romania si Italia au semnat un memorandum-protocol privind cooperarea in domeniul protectiei civile, al asistentei si conlucrarii in situatii de urgenta.
Comunicate

Romania si Italia au semnat un memorandum-protocol privind cooperarea in domeniul protectiei civile, al asistentei si conlucrarii in situatii de urgenta

Romania si Italia au semnat un memorandum-protocol privind cooperarea in domeniul protectiei civile, al asistentei si conlucrarii in situatii de urgenta. Evenimentul a avut loc la Roma, acolo unde se desfasoara Forumul European pentru Reducerea Riscurilor de Dezastre (EFDRR). 

Secretarul de stat Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, reprezinta Ministerul Afacerilor Interne la Forumul European pentru Reducerea Riscurilor de Dezastre, eveniment co-organizat de catre Guvernul Italiei si Biroul Organizatiei Natiunilor Unite pentru Reducerea Riscurilor de dezastre (UNISDR), in parteneriat cu Comisia Europeana si Consiliul Europei.

Miercuri dupa-amiaza, la sediul Protectiei Civile din Roma, a fost semnat Memorandumul – Protocol de Intelegere intre Departamentul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din Romania si Departamentul Protectiei Civile din Italia, privind cooperarea in domeniul protectiei civile, al asistentei si conlucrarii in situatii de urgenta.

Raed Arafat, seful DSU, si Angelo Borrelli, seful Protectiei Civile din Italia, au semnat documentul in prezenta Excelentei Sale George Gabriel Bologan, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Romaniei in Italia. Discutiile s-au centrat pe sistemele de protectie civila din cele doua state.

Cu acest prilej, s-a reiterat necesitatea realizarii unui proces continuu de progres prin schimburi de experienta cu privire la practicile de succes si abordarile inovative in vederea prevenirii, reducerii si gestionarii riscurilor la dezastre.

 

Stiri pe aceeasi tema

Ministerul Transporturilor – Comunicat de presa

Cristiana Petrariu Bota

Bogdan Diaconu cere anularea OMFP 218/ 2015 privind suspendarea activitatii unei firme

Cristiana Petrariu Bota

Asociatia Magistratilor din Romania – Punct de vedere fata de Raportul MCV pe Justitie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult