17.2 C
România
4 octombrie 2024
Social

Romania, singura tara membra NATO care nu dispune de un centru de recuperare a militarilor raniti. Liga Militarilor Profesionisti initiaza o campanie de donatii

România este singura țară membră NATO care nu dispune de un centru de recuperare a militarilor răniți. Deși este de datoria statului român să asigure cele mai bune condiții pentru recuperarea medicală și psihologică a militarilor răniți în teatrele de operațiuni, acest lucru nu se întâmplă din diverse motive. 

Liga Militarilor Profesioniști a lansat o campanie de donații pentru înființarea unui centru de recuperare a militarilor răniți in teatrele de operatii. Militarii s-au mobilizat in acest sens și cer ajutorul societății civile.

Astfel, Liga Militarilor Profesioniști a lansat o campanie de strângere de fonduri, prin donații SMS, cerându-le tuturor membrilor și simpatizanților să pună umărul la ajutorarea camarazilor care au avut de suferit în misiuni.

„Liga Militarilor Profesioniști susține Asociația Militarilor Veterani răniți în Teatrele de Operații! DONEAZĂ 2 EURO, prin SMS la 8833, pentru Centrul de Recuperare, Refacere şi Reabilitare al Veteranilor şi Veteranilor cu Dizabilități din Teatrele de Operații (CRRR- AMVVD). Propun ca toți LMP-istii care au donat sau vor dona cei 2 euro să postaze pe Grup LMP, print screen-ul mesajului telefonic și sigla LMP! Suntem alături de camarazii noștri!”, spune Dănuț Albu, președintele Ligii Militarilor Profesioniști.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a vizitat la finele anului trecut un imobil deţinut de MApN în Centrul istoric al oraşului Băile Herculane, judeţul Caraş Severin, în vederea evaluării şi identificării soluţiilor tehnice care să permită reabilitarea clădirii şi reintroducerea ei în sistemul medical militar.

Toate facilitatile destinate militarilor, aflate in stare avansata de degradare, trebuie salvate. Mai ales cand vorbim de spatii aflate in patrimoniul cultural national sau care au fost facilitati moderne si de interes pentru Armata romana. Astazi, la Herculane, m-am documentat impreuna cu generalul Gheorghe Nistor, seful Directiei domenii si infrastructura din cadrul MApN, asupra identificarii solutiilor tehnice pentru ca fostul hotel militar din inima statiunii montane sa fie repus pe harta punctelor de interes din cadrul sistemului militar medical, alaturi de Sanatoriul de Balneofizioterapie si recuperare medicala de la Baltatesti, Neamt sau Centrul de Refacere a Capacitatii de Munca a Personalului Armatei de la Predeal, facilitati moderne si cu o baza materiala solida.

Cândva, hotelul de la Herculane, denumit si Sanatoriul Militar Regele Ferdinand I, era unul care oferea programe de recuperare avansate pentru militarii romani care derulau programele de recuperare dupa misiuni si pentru raniti. Tin mult la acest proiect si de aceea am cerut ca acest program de restaurare sa fie demarat la inceputul anului viitor. Astfel, in doi ani vom avea o noua baza pentru recuperarea militarilor raniti in teatre de operatii, precum si o bijuterie arhitectonica recuperata si repusa in circuit”, spunea ministrul Fifor în urmă cu câteva luni.

Articole asemănătoare

Alexandru Arsinel a fost operat pe cord, medicii de la Spitalul Universitar i-au montat un stent

Ioana Badulescu

Ailin Ibraim, jurnalista la revista Bolero, a murit la doar 36 de ani

Lucy Ionesco

Cum afectează războiul din Ucraina nivelul de trai din România

Ioana Badulescu