-1.1 C
România
28 noiembrie 2020
Politica

Romania, sprijinita de Franta in aderarea la Schengen? Iohannis a cerut ajutorul lui Hollande

Franta ar putea ajuta Romania in parcursul sau catre Spatiul Schengen. Asta daca oficialii francezi vor accepta propunerea presedintelui roman, Klaus Iohannis, prin care a cerut marti, in cadrul conferintei comune de la Palatul Elysee cu presedintele Francois Hollande, sprijinul Frantei pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen. Daca ar fi sa ne luam dupa declaratiile lui Iohannis,ar trebui sa fim increzatori ca o astfel de decizie va fi adoptata curand de francezi. 

Klaus Iohannis a declarat ca principalele repere ale relatiei bilaterale dintre cele doua state privesc cooperarea economica, in numeroase domenii, precizand ca un aspect deosebit de important pentru autoritatile de la Bucuresti este cel al imaginii pe care o au, in Franta, Romania si comunitatea romaneasca din Hexagon.

”Suntem increzatori ca fapte izolate, atunci cand sunt tratate cu luciditate si moderatie, nu pot avea un efect de durata asupra unei lungi relatii de respect reciproc si colaborare politica si culturala”, a spus Iohannis.

HotWeek.ro iti recomanda si: Romania ar putea intra in Schengen, anuntul va fi facut curand. Dezvaluiri

Presedintele Iohannis a declarat ca a solicitat presedintelui Hollande sprijin in eforturile Romaniei in combaterea oricarui „discurs care reduce o relatie solida la clisee”.

”Am solicitat sprijinul Frantei pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Am exprimat increderea ca o astfel de decizie, privind aderarea Romaniei la Schengen, va putea fi adoptata cat mai curand posibil”, a precizat seful statului.

Iohannis a mai spus ca a discutat cu Hollande despre prioritatile la nivel european in lupta antiteriorista.

”Am trecut in revista cu presedintele Hollande evolutiile preocupante din vecinatatea estica a Uniunii Europene, si modalitatile de sporire a apropierii unora din state de regiunea UE”, a aratat el.

Potrivit lui Klaus Iohannis, Republica Moldova ramane o prioritate majora pentru Romania, obiectivul principal fiind incurajarea parcursului european al acestei tari, printr-un sprijin cat mai consistent la nivel european, in implementarea acordului de asociere.

Iohannis a afirmat ca a avut o serie de discutii cu presedintele Hollande si despre situatia din Ucraina, precizand ca a reiterat sustinerea ferma a Romaniei pentru suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei, in cadrul frontierelor sale recunoscute international.

Iohannis a mai spus ca a discutat cu presedintele freancez despre evolutiile economice de la nivelul Uniunii Europene si masurile de consolidare a cresterii economice si ocuparii fortei de munca, exprimand sprijinul Romaniei pentru o serie de prioritati ale agendei strategice a Uniunii, cu accent pe cresterea investitiilor si reducerea somajului.

”Acesta este si un mod de a sublinia, o data in plus, faptul ca voi continua sa consider relatia cu Franta drept o prioritate, din care va decurge, in mod firesc, cred, necesitatea asigurarii unui dialog permanent”, a declarat in final presedintele Romaniei.

Stiri pe aceeasi tema

Plangerea lui Mihai Seplecan (PNL Cluj) la adresa premierului, clasata de Parchetul General

Cristiana Petrariu Bota

Victor Ponta: Tarile care ne cer acum sa fim solidari in problema refugiatilor ne-au amanat aderarea

Cristiana Petrariu Bota

Tariceanu, dupa demisia directorului TAROM: Nu va asteptati ca Parlamentul sa aiba un rol principal

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult