Romania trimite medici si medicamente in Republica Moldova

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 27, 2020 18:43

Romania trimite medici si medicamente in Republica Moldova

Romania va trimite medici, echipamente medicale si medicamente in Republica Moldova, a anuntat luni presedintele Klaus Iohannis. Romania, care se considera un partener extrem de important, va pregati si implementa doua masuri importante pentru a ajuta cetatenii Republicii Moldova, a declarat luni presedintele Klaus Iohannis.

„In R. Moldova situatia este complicata si Romania, care se considera un partener extrem de important – credem noi ca cel mai important al R. Moldova – va pregati si va implementa in cateva zile doua masuri importante. Prima: o echipa de medici si personal medical se va deplasa in R. Moldova, pentru a ajuta spitalele de acolo, pentru a ajuta personalul medical si medicii de acolo sa faca fata mai bine acestei epidemii. O a doua actiune va consta in trimiterea de masti, materiale sanitare, materiale de protectie, ba chiar medicamente din rezerva noastra, in Republica Moldova, pentru a ajuta cetatenii de acolo sa treaca mai usor peste aceasta epidemie., a declarat astazi, 27 aprilie 2020, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Un anunt important in momentul in care astazi aniversam 10 ani de Parteneriat Strategic dintre Romania si Republica Moldova, considera ambasadorul Romaniei in Republica Moldova, Daniel Ionita.

„Recunoscand caracterul legitim al asteptarilor cetatenilor Republicii Moldova pentru un trai prosper, intr-un stat stabil si democratic, cu institutii publice moderne si cu o justitie independenta, Romania va continua sa sustina indeplinirea obiectivului fundamental reprezentat de integrarea europeana a Republicii Moldova, singura in masura sa asigure dezvoltarea economica si sociala a Republicii Moldova in beneficiul direct al cetatenilor”, a spus diplomatul roman.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.