Social

Romania va avea 16 milioane locuitori, in anul 2030

Populatia Romaniei este in scadere, 2013 fiind cel de-al 22-lea an in care numarul nasterilor este inverior numarului de decese.

Din pacate, anul trecut s-a accentuat aceasta tendinta, numarul noilor nascuti fiind cel mai mic de cand Romania exista ca stat modern.

Sociologii considera ca acest fenomen va continua si in urmatoarea perioada, conform predictiilor acestora, populatia tarii noastre va totaliza 16 miliaone de locuitori, in anul 2030.

Romania va avea in anul 2014 acelasi numar de locuitori ca in urma cu 45 de ani, mediile evenimentelor, calculate de specialisti, fiind de o inmormantare la 2 minute si de o nastere la 4 minute si 15 secunde.

Sursa foto: hurmuzachi.ro

Stiri pe aceeasi tema

Teza de doctorat a lui Gabriel Oprea este un plagiat, sustine presedintele Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti

Cristiana Petrariu Bota

Procurorul general al Romaniei, reactie la decizia CCR: Asteptam considerentele acestei decizii. Magistratii vor sa stie daca vor mai avea independenta

Ioana Badulescu

Remus Truica se va afla in arest la domiciliu pentru 30 de zile

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult